Algemeen

De Klup zoekt vrijwilligers voor Vakantiedagopvang

ALMELO - Na meer dan een jaar van veel thuiszitten en weinig school, is een lange schoolvakantie voor veel kinderen uit het speciaal onderwijs niet meer iets om naar uit te kijken. Daarom biedt De Klup Twente in de laatste twee weken van de zomervakantie vakantiedagopvang; 6 dagen ontspannende, leerzame en leuke activiteiten voor kinderen met een beperking tot 18 jaar. Daarvoor zoekt De Klup vrijwilligers die een handje willen helpen.

De vakantiedagopvang van De Klup Twente dient meerdere doelen: het helpt kinderen uit het speciaal onderwijs weer een beetje in het ritme van school, deelnemertjes krijgen een heel leuke tijd met uitstapjes, excursies en veel pret en het voorkomt dat ze zich gaan vervelen. Daardoor ontlast de vakantiedagopvang de ouders/verzorgers en biedt het wat rust in de gezinnen. De vakantiedagopvang is dit jaar op 9, 10, 11, 16, 17 en 18 augustus.

De kinderen krijgen tijdens de vakantiedagopvang alle aandacht en begeleiding die ze nodig hebben. Dat gebeurt door een heel team van vrijwilligers. Zij stellen ook zelf een afwisselend programma samen met daarin uitjes, excursies, creatieve en sportieve onderdelen. Het Almelose Roggekamp Peitsch fonds financiert een belangrijk deel van de kosten van de vakantiedagopvang. De Klup zoekt nog extra vrijwilligers nodig voor de vakantiedagopvang. Ervaring is niet nodig, affiniteit en geduld met kinderen wel.

Opgave en informatie: jolanda@deklup.nl of 06 14 46 52 88 voor vrijwilligers en kinderen uit het speciaal onderwijs tot 18 jaar die mee willen doen aan de vakantiedagopvang.