Algemeen

Diploma-uitreiking

Cursus Typevaardigheid & Tekstverwerken op basisschool Veldzijde in Losser

LOSSER - Op de katholieke basisschool Veldzijde in Losser startte in september de cursus Typevaardigheid & Tekstverwerken. De cursus hield niet alleen het leren van de typevaardigheid in, maar ook het oefenen in het tekstverwerken. De cursus werd verzorgd door CSDenekamp. 

De cursisten begonnen in een online typeprogramma. Dit programma werkt via internet. Zo konden de vorderingen van de cursisten door CSDenekamp via internet gemonitord worden. Op een speelse manier wordt in dit programma het tienvingersysteem blindtypen aangeleerd. Een negental lessen waren de kinderen, ook thuis, aan het tekstverwerken in Google Docs. In totaal duurt de cursus veertien lessen, waarvan zestien uren les op school. Een gedegen cursus van vier maanden met zowel de lessen op school als oefenen thuis.

Tijdens het examen in februari, dat anderhalf uur duurde en onder toezicht stond van het examenbureau, middels een examinatrice, moest eerst de snelheidstoets worden afgenomen. Met hierna het maken van de werkstukken in Google Docs. Alle cursisten hebben deelgenomen aan het examen en zijn geslaagd met uitstekende resultaten en hoge typesnelheden.

Uw reactie