Algemeen

Buurtbus Denekamp – Nordhorn is op zoek naar nieuwe collega’s

DENEKAMP - In de afgelopen maanden heeft een aantal collega’s, door diverse oorzaken, er helaas mee moeten ophouden. Daarom is het nu best een beetje krap geworden in de ’kaartenbak’. Hierbij wordt dan ook een herhaalde oproep aan Twentse ingezetenen gedaan om als vrijwilliger bestuurder te worden op de mooie buurtbus (met standverwarming). Daarbij worden niet alleen mannen maar vooral ook vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

De bus rijdt in twee shiften dagelijks in uursdienst van het zwembad in Nordhorn, via de binnenstad en het treinstation, langs Noord-Deurningen naar het centrum van Denekamp en weer terug. Vooral de diversiteit aan nationaliteiten van de passagiers maakt het rijden tot een afwisselende bezigheid.

Bij beide eindhaltes zorgt een kleine pauze voor ontspanning. Iedere chauffeur is slechts vier uur onderweg en dat één of twee keer per maand. Gereden wordt op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of van 14.30 tot 18.30 uur. Om te mogen rijden moeten gegadigden een geneeskundig onderzoek ondergaan, waarvan de kosten worden gedragen door de buurtbus-vereniging.

Ook noodzakelijk gemaakte reiskosten met de auto, zoals naar de locatie van het vooronderzoek e.d. Tevens krijgt men een royale vergoeding voor de woon-werkkilometers naar de remise van de Bentheimer Eisenbahn in Nordhorn t.b.v. het uitoefenen van een (bus-)dienst. Daarnaast is enige kennis van de Duitse taal gewenst en dient men te beschikken over een internet-aansluiting met email-adres.

Om de saamhorigheid binnen het team van Nederlandse én Duitse chauffeurs te vergroten, wordt één à twee keer per jaar een ledenvergadering belegd met aansluitend een gezellig samenzijn. Bovendien hebben ze klantvriendelijkheid en dienstverlening hoog in het vaandel staan. Elke nieuwkomer krijgt een uitgebreide introductie en tevens een volledige begeleiding bij de uitoefening van de eerste dienst(en). Ook daarna kan altijd een beroep worden gedaan op aanvullende deskundige ondersteuning vanuit de vereniging. Uiteraard wordt rekening gehouden met vakanties.

Wie dus een beetje vrijwilligerstijd over heeft, zich bij de buurtbus-vereniging wil engageren en wenst mee te draaien in een gezellig én internationaal(!) team, kan zich per direct aanmelden bij: Roelof van der Wijk (chauffeur en vice-voorzitter van de vereniging), per e-mail: rjvdwijk@xs4 all.nl of telefonisch: 06-51703706. Hij hoopt dat zijn mailbox overloopt en/of zijn mobiel roodgloeiend wordt.

Tot slot, wie interesse heeft, wordt eerst uitgenodigd om een proefrit te maken, alvorens een medische keuring wordt aangevraagd en andere zaken worden geregeld. Die kennismakingsrit kan desgewenst plaatsvinden op een zaterdagmorgen.