Algemeen

Brandweervrijwilligers Oldenzaal vieren jubileum en nemen afscheid

OLDENZAAL - Kazerne Oldenzaal vierde op vrijdag 10 november een belangrijk moment: de jubilea van negen toegewijde brandweervrijwilligers. Deze vrijwilligers staan jarenlang dag en nacht paraat om de inwoners van Oldenzaal en omgeving te beschermen. Het was tijd om hun inzet te erkennen en te vieren. Tijdens de korpsavond namen ze ook afscheid van drie vrijwilligers die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het team.  

Er valt wat te vieren!

Al gedurende 45 jaar zet Bert Wageman zich met een grote dosis passie in voor kazerne Oldenzaal. Dit prachtige jubileum was absoluut een viering waard. Eveneens vierde Rob Abbenhuis zijn 25-jarige jubileum en maar liefst vier vrijwilligers zetten zich al 20 jaar in voor de brandweer: John Roord, Vincent ter Laak, Leon Gerding en Marius Vastert. Leon Schouten is vijftien jaar actief als vrijwilliger en Mark Augustijn en Nick Kuipers vierden hun tienjarig jubileum. Tijdens de korpsavond werden ook certificaten en diploma's uitgereikt. Burgemeester Patrick Welman was aanwezig om de vrijwilligers te eren.

Ook werd er afscheid genomen

Tijdens de korpsavond namen ze na 20 jaar ook afscheid van Leon Gerding en Vincent ter Laak. Pim Krabbe nam ook afscheid als vrijwilliger van de kazerne, maar blijft nog wel een andere functie vervullen voor Brandweer Twente. Tamo Vogel, teamleider, deelde zijn dankbaarheid voor de jarenlange inzet van deze vrijwilligers: "Deze mensen hebben zich jarenlang ingezet als vrijwilliger. Dit mogen we zeker niet ongezien voorbij laten gaan. Deze avond is een mooi moment om nog eens extra waardering uit te spreken voor hun jarenlange inzet!"