Algemeen

Brandweer Twente zoekt nieuwe vrijwilligers

TWENTE - De sirene gaat. Klinkt als… Brandweer Twente. Ben jij ‘on fire?’ Brandweer Twente zoekt voor axhttien kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op maandag 1 februari trapt Brandweer Twente de online campagne voor het werven van vrijwilligers af. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland.

‘Mariska is 24/7 on fire’. Mariska is één van de vrijwilligers die centraal staat in de online wervingscampagne. Ze laat zien hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer. Hoe past Brandweer Twente in jouw leven? Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Mariska, Hans, Bjarne en Jorieke bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Mariska die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar.

Ben jij ook on fire?

De brandweer zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Den Ham, Denekamp, Diepenheim, Enter, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden.

Twente kan op jou rekenen

Voor de meeste kazernes wordt naar brandweervrijwilligers gezocht, die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Je wordt onderdeel van hecht team binnen een kazerne. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes

In verband met COVID-19 is dit jaar de campagne voornamelijk online. De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. De brandweer biedt hen gratis werkplekken met voorzieningen aan. Belangstellenden zijn verbonden aan een kazerne en zijn onderdeel van het lokale team. De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit .

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wil jij maatschappelijk relevant zijn; je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe dat slim kan worden gecombineerd met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Ben je benieuwd hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op www.werkenbijbrandweertwente.nl en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland. Solliciteren kan tot en met maandag 1 maart. Op zaterdag 13 februari organiseert Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waar- voor je je via de site kunt opgeven.