Algemeen

Modern, levensloopbestendig én fraai historisch aanzicht

Appartementencomplex ‘Het Veldman’ brengt oude glorie terug en biedt mensen de unieke kans om zich te vestigen in hartje Denekamp

DENEKAMP -  Het is een bijzonder gezicht aan de Grotestraat, in het hart van Denekamp: sinds afgelopen zomer staan er nog twee muren overeind van het pand waar café Maddog als laatste was gehuisvest. Op deze plek verrijst binnenkort een modern appartementencomplex met 21 woningen. De muren die nog overeind staan vormen de basis voor een fraai historisch aanzicht. Het pand is een gemeentelijk monument en de nieuwbouw heeft dan ook oog voor historie; het pand wordt weer opgebouwd zoals het oorspronkelijk was. Een historische foto van Hotel Veldman in 1928 vormt daarbij de basis van het ontwerp. 

Na vijf jaar leegstand werd het pand in 2020 gekocht door Koopman Vastgoed uit Tubbergen om er een appartementencomplex te ontwikkelen. Zoals te zien op de impressiefoto gaat het nieuwe appartementencomplex ‘Het Veldman’ bestaan uit drie aansluitende gebouwen: links ‘Het Hotel’, in het midden ‘Het Pension’ en rechts ‘De Residentie. Deze laatste twee hebben een centrale ingang en liftvoorziening. Het gehele complex is bijzonder energiezuinig door toepassing van onder andere zonnepanelen en bodemwarmtepompen. 

“Unieke kans om in een prachtig appartementencomplex midden in het centrum van Denekamp te wonen”

Ellen Koopman van Koopman Vastgoed is tevreden over de voortgang van het project: Meer dan de helft van de appartementen is verkocht of onder optie. “Medio april starten de werkzaamheden. We verwachten ongeveer een jaar nodig te hebben om te bouwen. In het voorjaar van 2025 wordt het appartementencomplex opgeleverd en naar verwachting kunnen de bewoners er in het tweede kwartaal van volgend jaar hun intrek nemen. 

We merkten dat er heel veel belangstelling was voor Hotel. Deze appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht, aan met name starters. In Het Pension en De Residentie zijn nog levensloopbestendige appartementen beschikbaar, welke zeer geschikt zijn voor medioren en senioren. Deze comfortabele appartementen, die van alle gemakken zijn voorzien, hebben een oppervlakte van 75 tot 85 vierkante meter. Alle bewoners krijgen een eigen parkeerplaats en berging aan de achterzijde van het complex. Appartementen op de begane grond beschikken over een terras en op de verdiepingen hebben bewoners een eigen loggia of balkon waar ze lekker buiten kunnen zitten. Er is dus nog een unieke kans om in een prachtig appartementencomplex midden in het centrum van Denekamp te wonen.”

Hotel Veldman in 1928 vormt het ontwerp voor nieuw te realiseren appartementencomplex

De ‘oude glorie’ wordt teruggebracht door de gevels te renoveren naar het vroegere aanzicht en nieuwe gebouwdelen in een aansluitende stijl te bouwen. Karakteristieke elementen die er in 1928 al waren, zoals de vorm van het dak en de stalen luifel keren terug. Het dorpse karakter en historische aanzicht blijven daarmee behouden. Het Veldman wordt weer een beeldbepalend gebouw dat Denekamp mooier maakt.

“Verhuizen is ingrijpend en hectisch. Toch is het voor senioren een slimme strategie om er wel alvast over na te denken”

“Hoewel er een unieke kans ligt en veel senioren geïnteresseerd zijn, merken we dat ze het heel moeilijk vinden om de daadwerkelijk de stap te zetten en een appartement te kopen. Vooral wanneer ze nog beschikken over een eigen woning met tuin”, vertelt Koopman. Verhuizen is altijd een hectisch en ingrijpend proces. Het is daarom ook logisch dat deze beslissing vaak nog een tijdje vooruit wordt geschoven. Vaak redden senioren zich op dit moment nog prima in de huidige woning. Toch is het een slimme strategie om er wel alvast over na te denken. Want als je nog in de kracht van je leven bent, is inpakken en opnieuw beginnen een stuk aantrekkelijker en absoluut minder stressvol, dan wanneer je daartoe door een verslechterende gezondheid van jezelf of je partner wordt gedwongen.”

Beschikbare appartementen in Het Veldman

Alle informatie over Het Veldman is te vinden op de website www.hetveldman.nl. Op deze website is ook een interactieve kaart te vinden, waarop de beschikbaarheid van de appartementen gemakkelijk te zien is. Van elk appartement zijn de woningspecificaties te bekijken. 

Mensen die geïnteresseerd zijn in een appartement in Het Veldman of meer informatie willen over wonen op deze historische plek kunnen contact opnemen met Marlou Oude Weernink van Weusthuis Makelaardij via m.oudeweernink@weusthuismakelaardij.nl of          tel. 06-20285970.

 

 

Voordelen van verhuizen naar Het Veldman

Locatie

Het Veldman ligt in het centrum van Denekamp, dus alle voorzieningen zijn in de buurt, zoals de winkels, het Gezondheidsplein en je loopt zo naar één van de gezellige horecazaken voor een kop koffie op het terras.

Zuinig wonen door minder energieverbruik

Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je minder te stoken. Tevens wordt al rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. Uitstekende isolatie, geen gasaansluiting maar een warmtepomp en zonnepanelen.

Sneller schoon en minder onderhoud

Schoonmaken is veel gemakkelijker door minder oppervlakte en alles op één verdieping. Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. In een mum van tijd is je appartement schoon en opgeruimd. En zo blijft er tijd over voor de leuke dingen in het leven. Ook heb je in een nieuwbouwappartement de eerste jaren geen omkijken naar het onderhoud en daarna regelt de VvE het onderhoud waar je maandelijks gezamenlijk voor spaart middels je servicekosten. Ook wordt er veel tijd en werk bespaard doordat er geen grote tuin meer onderhouden hoeft te worden. 

Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners, omdat je wellicht de passage met elkaar deelt maar ook in de lift en het trappenhuis kom je andere bewoners tegen. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Het deur-intercom systeem zorgt er tevens voor dat er geen ongenodigde gasten Het Veldman kunnen betreden.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, alles gelijkvloers. In Het Veldman kun je zorgeloos oud worden!