Algemeen

André Lukens 40 jaar in dienst bij Bakkerij Smithuis

ALMELO - Zestien jaar was André Lukens toen hij de bakkersopleiding deed bij de ATS in Almelo. En toen zette hij zijn eerste voetstappen binnen bij Bakkerij Smithuis, als vakantie- en weekendkracht. De bakkerij stond toen nog onder de leiding van wijlen Johan Smithuis. Hij weet nog goed dat hij na de eerste werkdag thuiskwam en zei: ‘daar ga ik nooit meer heen!’ Maar André ging toch trouw elk weekend en elke vakantie weer op zijn brommertje naar Oldenzaal.

Toen André in 1983 slaagde voor de bakkersopleiding kreeg hij op 31 oktober dat jaar, ‘nu 40 jaar geleden’, een vaste aanstelling.

Na het vertrek van wijlen Johan Smithuis is de bakkerij een aantal keren veranderd van eigenaar.

André heeft bijna alles meegemaakt daar en het grootste gedeelte van zijn leven heeft hij met plezier en veel inzet daar gewerkt.

Extra zuur is het dan ook dat de bakkerij eind dit jaar zal verhuizen naar Apeldoorn en de naam Smithuis gaat verliezen. Het is helaas niet haalbaar voor André om daar te blijven werken.

Hij is daar best een tijdje door van van slag geweest, toen hij afgelopen zomer in de vakantie het telefoontje kreeg.

Gelukkig heeft André meerdere aanbiedingen gekregen van andere bakkerijen, en gaat hij naar 40 jaar veranderen van baan.

Maar eerst gaat hij het 40 jarig jubileum vieren, en dat verdiend hij ook naar zoveel jaren inzet, trouw, loyaliteit en hard werken.