Algemeen

Almelovoorelkaar bedankt alle vrijwilligers in de gemeente Almelo met cadeautjes

ALMELO - Donderdag 7 december was het de Dag van de Vrijwilliger. Om alle vrijwilligers, goed-doeners en impactmakers in de gemeente Almelo te bedanken voor hun inzet, deelt vrijwilligersplatform Almelovoorelkaar een digitale adventskalender uit. De cadeautjes zijn gedoneerd door het bedrijfsleven. 

Het platform, onderdeel van welzijnsorganisatie Avedan, maakte afgelopen jaar ca. 350 matches tussen vrijwilligersorganisaties en mensen die iemand nodig hadden en inwoners die hun hulp aanboden. “We vinden het geweldig dat er afgelopen jaar zoveel inwoners het verschil maakten”, vertelt Annemarie Degger van Almelovoorelkaar. “Voor al die glimlachjes, kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet willen we een geluksmomentje teruggeven: een heuse ‘decemberkalender’.”

Wie goed doet…

“De kalender is er voor iedereen die afgelopen jaar het verschil maakte. Vrijwilligers, mantelzorgers, jonge impactmakers en ervaren helphelden. Ook maatschappelijke organisaties kunnen de decemberkalender voor hun vrijwilligers gratis aanvragen. We hopen met deze feestelijke attentie iedereen te bedanken én inspireren het verschil te blijven maken”, aldus Annemarie Degger.

De kalender bevat 17 cadeautjes, één voor elke dag tussen 7 december (Dag van de Vrijwilliger) en de feestdagen. Er is voor ieder iets. Van boeken tot dagjes weg, van feestelijke producten tot feestelijke kortingscodes. De cadeautjes worden gesponsord door het bedrijfsleven.

Veel hulp aangeboden én gevraagd

Op Almelovoorelkaar kunnen inwoners hulp vragen en aanbieden. Voor een ander, de buurt, wereld, cultuur of natuur.  Op dit moment is er een keuze uit ruim 100 hulpvragen. Iedereen die iets wil bijdragen is daarom van harte welkom!

Reacties

Gaarne ontvang ik de adventskalender.Ik ben vrijwilliger bij de Colckhof in Almelo.Bij voorbaat mijn dank.