Algemeen

Activa op bezoek bij Landschapsonderhoud Groothuis

REUTUM - De leden van vrouwenvereniging Activa uit Reutum zijn dinsdag 9 april op bezoek geweest  bij het bedrijf van Landschapsonderhoud Groothuis in Reutum. Dit bedrijf wordt gerund door Bert en Tekla, samen met hun zoon Luuk. 

De dames werden van harte welkom geheten met een speciaal woord van welkom aan enkele nieuwe leden. Onder het genot van een kopje koffie vertelde Bert, met behulp van foto’s en filmpjes, over het bedrijf dat is opgericht in 2002. Hiervoor heeft hij jaren gereden met een grote melkwagen om bij de boeren de melk op te halen en naar de fabriek te rijden.

Het bedrijf is begonnen met eenvoudig snoeiwerk maar door de jaren is het uitgegroeid tot een bedrijf met diensten als zaag- en snoeiwerk, afrasteringen zetten, stobben frezen en hout versnipperen. Na afloop van deze presentatie gaven Bert en Tekla buiten een rondleiding en legden uit hoe de grote machines werken en welke werkzaamheden ze ermee verrichten. De houtversnipperingsmachine werd in werking gezet zodat ze konden zien hoeveel takken er tegelijk werden versnipperd, maar ook stukken boomstam die in die machine gingen. Er was veel interesse over de kenmerkende hoge bergen houtsnippers die je al van verre ziet liggen. Wat gebeurt ermee en hoe lang moet dit drogen. Deze gedroogde houtsnippers worden gebruikt voor het verwarmen van woningen.

Na de rondleiding, onder genot van een drankje, werd er nog even gezellig nagepraat. Iedereen was zeer onder de indruk van de vele werkzaamheden die er worden verricht en de grootte van het bedrijf met alle machines.