Algemeen

Achttien vuilniszakken met afval opgehaald met World Cleanup day

LOSSER - In Losser gingen 25 vrijwilligers op zaterdag 16 september op pad in hun strijd tegen zwerfafval. Tijdens deze dag waren zij verbonden met 20 miljoen mensen wereldwijd, die in 180 landen ook aan slag gingen tijdens de World Cleanup Day 2023.

Gewapend met grijpers, handschoenen, vuilniszakken en een goed humeur gingen de inwoners van de gemeente Losser naar een specifiek stukje buitengebied dat voor hen op de kaart was gearceerd. In koppels van twee werd in lekker weer een heel groot deel van de gemeente Losser opgeschoond van zwerfafval. Achttien volle vuilniszakken met afval werden uit sloten en bermen gehaald.Twee keer per jaar (Nationale schoonmaakdag en World Cleanup Day) maakt een grote groep vrijwilligers het buitengebied schoon. Daarnaast maken enkele vrijwilligers ook structureel een stukje buitengebied schoon.

Dat ze nog steeds te maken hebben met voldoende zwerfafval en dat er nog steeds een wereld te winnen is in de bewustwording hiervan, toont een gevulde aanhanger met rotzooi.

Alle vrijwilligers bedankt voor het meehelpen en ook een dankjewel aan de gemeente Losser voor haar bijdrage deze ochtend. Op naar de volgende actie in maart 2024!