Uitgaan & Cultuur

Wegens succes uitgebreid: derde Rock am Esch wordt tweedaags festival

TUBBERGEN - Muziekfestival Rock am Esch wordt dit jaar gehouden op vrijdag én zaterdag. Dat maakte de organiserende stichting onlangs bekend. De achterliggende gedachte is die van een vrijdagmiddagborrel, ‘vrijmibo’, met een barbecue en drie bands die zorgen voor live muziek. In totaal rocken er vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus maar liefst twaalf bands verdeeld over de twee podia. Bij succes krijgt de nieuwe formule een vervolg.

Vrijdagmiddagborrel in festivalsfeer

Uitbreiding van het event kwam binnen de stichting Rockfestival Tubbergen al eerder ter sprake. De heren bespraken het idee met de sponsoren waarna de daad bij het woord werd gevoegd. “We zien het als een soort vrijdagmiddagborrel in festivalsfeer”, licht Bas de Jong namens de organisatie toe. “Het terrein gaat vrijdagmiddag om 16.00 uur open waarna de eerste band rond 18.00 uur begint. Zo krijgen bezoekers die eerst moeten werken ook de gelegenheid om te komen.”

‘Rolling Stones’ live in Tubbergen

Drie bands knallen er hun muziek vrijdagavond over de Tubbergse akkers. De muzikale invulling vormde voor de organisatie geen hoofdbrekens. “Na de eerste twee edities van Rock am Esch lieten meerdere bands weten graag te komen optreden. Die plaatsten we op de reservelijst. Nu we de vrijdag erbij aan trekken, kunnen we een aantal van hen dit jaar alsnog een podium bieden.”

“Street Fighting Man, een vijfkoppige Rollings Stones tributeband uit Friesland, komt vrijdagavond spelen”, vertelt De Jong. Het programma wordt aangevuld met twee regionale bands, waarvan er één uit de gemeente Tubbergen komt. Als eerste treedt deze vrijdagavond NXT4 op met een frisse mix van pop- en rockmuziek. Daarna is het de beurt aan The Vadis Collective. De heren keren terug naar Rock am Esch om muziek van Woodstock te spelen. De band, bestaande uit Simon Busscher en de broers Stefan en Boudewijn Oude Wesselink uit Geesteren en Bruno Ottens (Groningen), brengt een ode aan grote legendes als Jimi Hendrix, George Thorogood & the Destroyers, CCR, Eric Clapton, Canned Heat en Rory Gallagher.

Festivalcamping is toekomstmuziek

Overnachten op het feestterrein is nog niet mogelijk. “Een festivalcamping lijkt ons wel een vet idee”, laat De Jong weten. “Daarvoor is het nu te kort dag. Misschien in de toekomst. In de omgeving zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden. We gaan eerst bekijken wat de animo is voor een extra avond. Als dat een succes wordt, gaat Rock am Esch verder als tweedaags festival.”

Combinatieticket

Voor vrijdagavond 30 augustus zijn er duizend tickets beschikbaar. Deze kosten € 10,00. Kaarten voor zaterdag 31 augustus kosten € 22,50. Een combinatieticket is ook mogelijk. “Wie vóór vrijdag 24 mei een kaart koopt voor de festivalzaterdag kan voor € 7,50 een vrijdagticket erbij scoren. Dat betekent dat festivalgangers voor € 30,00 in totaal maar liefst twaalf bands te zien krijgen!”, vat De Jong enthousiast samen. “Bovendien blijft de prijs van consumptiemunten € 2,75. Die laagdrempeligheid willen we behouden. We zijn als stichting niet uit op winstbejag. Liever lagere prijzen en meer bezoekers. Ons streven is om heel Tubbergen op het festivalterrein van Rock am Esch te krijgen!”

Meer informatie en tickets: www.rockamesch.nl