Sport & Vrijetijd

Dansmariekes trakteren publiek op 30 spetterende optredens
tijdens Dansmariekeconcours Fleringen

FLERINGEN - Voor de zeventiende keer werd vorige week zondag het Dansmariekeconcours gehouden. In de feesttent tegenover de Cg Kroesmennekes residentie DOK’s toonden 30 dansmariekegroepen, verdeeld over drie categorieën, het beste van hun kunnen. Bij de mini’s eindigde Cv de Schaop’nböllkes als eerste waarna Cv de Toet’nbloazers uit Borne bij de Junioren de grote winnaar was en bij de senioren Cv de Knoll’ntrekkers uit Bornerbroek met het ‘goud’ naar huis ging.

Het Dansmariekeconcours begon om 13.30 uur met optredens van de mini’s. Alle optredens werden deze middag gejureerd door een externe, deskundige, internationale driekoppige jury onder leiding van: Yvonne Ruiter, Inger van Bruggen en Serena Bracco. Tijdens de optredens werd er door de drie categorieën gedanst door middel van een vrije dans.

Dansmariekes uit de hele regio

In totaal werd het enthousiaste publiek getrakteerd op 30 optredens door 6 mini-, 15 junioren- en 9 senioren dansmariekesgroepen. Dit jaar is het maximaal aantal deelnemende groepen gehaald. Naast de dansmariekes van carnavalsverenigingen uit de Gemeente Tubbergen deden ook de dansmariekes van de carnavalsverenigingen uit de wijde regio mee, zoals De Smoezen uit Vroomshoop, De Knoll’ntrekkers uit Bornebroek, de Knollentrekkers uit Weerselo, de Toet’nbloazers uit Borne, de Keistenen uit Agelo, ‘Doldraejers’’ uit Zenderen, de Kolkleu’’ uit Hertme en de Nettelkörnkes uit Deurningen. Eerste drie winnaars per categorie Mini’s: 1. Cv de Schaop’nböll’kes (Tubbergen), 2. Cv de Dubbelkiekers (Harbrinkhoek), 3. Cg de Kroesmennekes (Fleringen) Junioren 1. Cv de Toet’nbloazers (Borne), 2. Cg de Kroesmennekes (Fleringen), 3. Cv de Papsleef’n (Geesteren) Senioren 1. Cv de Knoll’ntrekkers (Bornerbroek), 2. Cv de Schaop’nböll’kes (Tubbergen), 3. Cv de Papsleef’n (Geesteren)

Optreden tijdens gemeentegala 2025

De drie winnaars kregen een wisselbokaal met daarnaast bekers voor de groepen die als 1e , 2e en 3e eindigden. Uiteraard ontvingen alle deelnemers persoonlijk een medaille. De beste uit de senioren groep van de Gemeente Tubbergen (Schaop’nböll’kes) heeft het recht op een optreden tijdens het Gemeentegala van de Gemeente Tubbergen volgend jaar.