Zakelijk

BBQ workshop voor leden van ondernemersnetwerk MANS Twente

TUBBERGEN - De leden van MANS Twente vertrokken op woensdagmiddag 18 juni jl. vanaf ‘t Oude Raadhuis in Tubbergen naar het Kolenboertje aan de  Beverdamsweg 2 in Wierden om een vier gangen BBQ workshop te gaan beleven.

Een smakelijke en inspirerende netwerkmiddag
Na een hartelijk ontvangst door twee BBQ goeroes en de warmte van een zestal grote Kamado en Big Joe bbq’s kreeg de groep uitleg over de basis en verschillende technieken van het barbecueën. Hoe warm moet de BBQ zijn? Hoe grill je verschillende soorten vlees? Niet alles leg je op het rooster; je kunt het vlees soms ook heel goed rechtstreeks op de kolen (houtskool) grillen.

De koelkast was goed gevuld met frisdrank en wat alcoholische versnaperingen.

Vier gangen BBQ menu bereid door en voor MANS-leden
Er werd zalm gegrild voor de eerste gang. Deze lekkere vis in combinatie met verse groene asperges ook van de gril was een erg smakelijk geheel. De picanha (het malse bovenste deel van de bil: bekend als staartstuk van het rund) werd daarna bereid. De tweede gang was een feit! De derde gang was het grillen van longhaas: ook wel onglet genoemd. Dit is een heerlijk stuk rundvlees, afkomstig van de spier van het middenrif bij de longen. Dit langwerpige stuk vlees werd rechtstreeks op de kolen gebakken. De vierde gang was het dessert: bananenpannenkoekjes gebakken in een gietijzeren koekepan (skillet genoemd in bbq termen) en uiteraard ook op de barbecue klaargemaakt. Het was een smakelijke, gezellige en leerzame netwerkmiddag/avond bij het Kolenboertje.

MANS : Motiveert - Activeert – Netwerkt - werkt Samen
Wil je meer weten over MANS of heb je een vraag? Kijk op www.manstwente.nl

Foto’s en tekst: Jenny Hilberink