Uitgaan & Cultuur

Samenvatting De Tilligter Passie

TILLIGTE -  Indrukwekkend, inspirerend en vernieuwend. Dat was de De Tilligter Passie door Popkoor Viventi uitgevoerd. Drie keer een staande ovatie. En terecht. Want de kwaliteit was van hoog niveau. De liederen waren afwisselend, van Nederlands tot Engels en van ballads tot pop. En het Popkoor Viventi lijkt er geen enkele moeite mee te hebben om in talen of muziek te wisselen, want de kwaliteit van de zang en solo’s waren enorm goed. 

Naast de zang, was de tekst van het oude testament bij velen bekend, maar de tekst naar het heden zó enorm pakkend en zette de mensen aan het denken. Het verhaal van licht en kracht. Dat het verhaal niet eindig is, maar dat het zich voortzet in hoop. Dat werd ook duidelijk in het goede doel, het verhaal van Joep Rikhof met de oogziekte retinitis pigmentosa. En ook dat verhaal liet een enorme indruk achter. Het bedrag wat Popkoor Viventi heeft opgehaald met deze drie uitvoeringen van De Tilligter Passie is dan ook € 2.250,-.

Onlangs hebben de ouders van Joep de cheque met het prachtige bedrag in ontvangst mogen nemen. Hopelijk is dit voor Joep, maar ook andere patiënten nog op tijd om een behandeling tegen deze oogziekte te ontwikkelen, zodat zij allen een zichtbare toekomst kunnen hebben.

En bent u dit keer niet bij één van de concerten geweest?

Het Popkoor Viventi zit niet stil en zal in december een soortgelijk concert ten gehore brengen, maar dan geïnspireerd op het kerstverhaal. Houd daarom de website www.viventi.nl in de gaten. Ze hopen u dan te ontmoeten!