Uitgaan & Cultuur

Open Huis Museum Ton Schulten Ootmarsum tijdens Kerst en Kunst

OOTMARSUM -  Tijdens het evenement Kerst en Kunst in Ootmarsum, op 9 en 10 december, opent Museum Ton Schulten weer haar deuren voor alle geïnteresseerden. “We houden een zogenaamd open huis. Dat betekent dat iedereen gratis entree heeft. Naast het bekijken van het pand is het ook mogelijk om deel te nemen aan gratis rondleidingen. Altijd al eens graag een rondleiding in het museum willen meemaken? Dan is dit de kans.

Tijdens een korte zogenoemde ‘instaprondleiding’ wordt in 15 minuten verteld over de schilder en zijn schilderijen: het eerste werk in zijn eigen stijl, het werk dat hij maakte na het zware ongeluk en vele andere bijzondere doeken. De doeken die in het museum getoond worden mogen absoluut niet verkocht worden. Ze hebben allemaal een speciale betekenis voor Ton Schulten Ton Schulten”, vertelt museummanager Christl Kottink.

Aansluitend aan de rondleidingen kan de documentaire over Ton en Ank Schulten worden bekeken. In het afgelopen voorjaar is de documentaire uitgebreid met een terugblik van het schildersechtpaar op hun leven.

‘Ton sur Ton’

Naast de werken van Ton Schulten kan men in het museum ook de expositie ‘Ton sur Ton’ bekijken. Dit is een expositie met werk van geboren Tubbergenaar Jasper Abels (1987). Recent was de zeer indrukwekkende documentaire ‘Pretty Sorrow’ over zijn leven op tv. De mysterieuze foto’s laten je dwalen in een sprookjeswereld.

Uiteraard is ook Amsterdamse couturier Paul Schulten weer van de partij. Hij komt voor de 10e keer naar Ootmarsum met een deel van zijn prachtige kledingcollectie. Tijdens de Supersale kan deze kleding natuurlijk gepast en gekocht worden.

Kerst en Kunst: 9 en 10 december in Ootmarsum.

Instaprondleidingen: beide dagen om 11.30 uur / 13.30 uur en 15.30 uur.

Verzamelen bij de stier in de entree van Museum Ton Schulten.