Uitgaan & Cultuur

Onvergetelijk Keistenengala 2023

AGELO - Wat stonden zowel artiesten als het publiek van het Keistenengala in Agelo te trappelen afgelopen weekend. Eindelijk stond er weer een uitverkocht gala op het programma. Het publiek genoot drie avonden lang met volle teugen.

Na het welkomstwoord van president Theo Scholte Lubberink en het korte debuut van de drie nieuwe dansmarietjes Hinke Scholten Linde, Hanne Tijink en Kylie Steggink, werd het spits afgebeten door Gijs Aarnink en Wessel Vrerink, met hun Ode aan de Ridder. Als respectievelijk varken in een grote pan en kok betraden zij het podium, en lieten ze het publiek kennismaken met de hoogheden, om uiteindelijk samen tot een heerlijke soep te komen. De Keisteenzangeressen Annemarie Stevelink, Rolinde Pikkemaat en Ellen Haarhuis waren vervolgens aan de beurt. Ze dachten er eerder aan om te stoppen, maar vonden het toch maar saai om niets te doen en dus kon het publiek genieten van hun muzikale talent. Niet alleen zang, maar ook een stukje rap kwam voorbij. Gedurende de hele avond zorgden de Keisteenzangeressen meerdere keren voor prachtige muzikale ondersteuning.

Na het eerste nummer van de zangeressen fietsten Hein en Boet Arens heel Agelo door, op zoek naar een ‘onbereikbare boer’ndochter’. De ene na de andere dame werd besproken en ze hadden de lachers op hun hand. De conclusie was dat ze toch maar beter vrijgezel konden blijven. Vervolgens werd het Agelose nieuws van het afgelopen jaar eens goed besproken door vader en zoon Jan en Tim Stevelink, ondersteund door passend beeldmateriaal. Wat er toch niet allemaal op social media voorbij komt... De drie dansmarietjes lieten hun mooie ingestudeerde dans aan het publiek zien. Sietse Arens en Kees Schutte namen het publiek vervolgens mee naar 2030. Op de nieuw aangelegde exclusieve golfbaan in Agelo blikten zij in ‘Gebakk’n locht’ terug op de afgelopen tien jaar. Na geen stikstofblootstelling meer hadden veel heren met voorheen weinig haar een geweldige haardos gekregen en Agelo was inmiddels een plek voor de allerrijksten geworden. Het stuk werd prachtig muzikaal ingeleid en afgesloten door oud-Keisteenzangeres Sanne Aarnink, met het toepasselijke nummer ‘Natuur in nood’. In de pauze zorgden de Keistenenbloazers ervoor dat de stemming in de zaal nóg beter werd.

In de tweede helft van de avond betraden eerst de playbackboys Dirk Stevelink, Hidde Scholten Linde, Daan Hulsmeijers, Jasper Brons en Jurre Stevelink het podium. Ze kregen de sfeer er goed in. Daarna was het tijdens ‘Blauw, wit, rood’ de beurt aan Erik Wiegink, Erik Damink, Koen Damink en debutant Teun Huirne. Op de Kuiperberg lieten veel boze Ageloërs van zich horen. Daarna voerden de senior dansmarietjes Daniek Scholte Lubberink, Myrthe Scholten Linde, Loes Stevelink, Evi Droste, Silke Hampsink en Silke Scholten de dans uit waarmee ze tijdens het Dansmarieke concours in Fleringen veel indruk maakten. Ze waren met hun thema ‘church’ goed op elkaar ingespeeld. Vervolgens werd het podium omgetoverd tot de plat-Amsterdamse kapsalon Haercut by Ruth. Sophie Stevelink als kapster had heerlijke gesprekken met haar klant Charlott Rikkink. De Keisteenzangeressen ondersteunden het stuk tussendoor met zangfragmenten, waardoor het een mooie minimusical werd. Volgens traditie sloten broers Rob en Bert Damink het Keistenengala geweldig af. Ze verbaasden zich, met allerlei typische anekdotes, over alle letters die er tegenwoordig zijn – LHBTIQA+.

Elke avond werd afgesloten met het massaal meegezongen Aogels volkslied.

Alle aanwezigen gingen met een grote glimlach op het gezicht naar huis!