Uitgaan & Cultuur

Muziekvereniging Concordia trek volle kerk met the Passion Overdinkel

OVERDINKEL -  Na maanden voorbereiding was het afgelopen zondag 26 maart dan eindelijk zover en kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een bomvolle kerk werd het massaal toegestroomde publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos. 

De uitvoering was het oude concept in een nieuw jasje, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met het Enschedese koor Benediction en een speciaal samengesteld doedelzak ensemble zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en oud-dirigent van Concordia, Andre van Huizen. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werden er tussendoor bijpassende muziekstukken vertolkt. Als klap op de vuurpijl werd er een afgesloten met Highland Cathedral, in samenwerking met Maureen Pilage en Norbert Bruins op doedelzak en de Drumband van Concordia. Dit bezorgde bij iedereen in de kerk een kippenvelmomentje en bij sommigen zelfs een kleine traan op de wang.

Het publiek was dolenthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een derde helft in het ‘muziekhoes’ van Concordia, want zoals Jorgos zo mooi sprak: ‘Concordia zou Concordia niet zijn als er geen derde helft was’. In het muziekhoes werd er genoten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie.

Het hele concert is in beeld gebracht door de vrijwilligers van RTV Losser. Wanneer er bekend is wanneer en hoe de beelden worden vertoond, zal dit bekend worden gemaakt op de site of via de Facebookpagina.

Kortom, het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl