Uitgaan & Cultuur

Mike Sanchez hoofdact op Oldenzaal Muzikaal Festival 2024

OLDENZAAL -  Het Oldenzaal Muzikaal Festival is trots aan te kondigen dat de legendarische Mike Sanchez, bekend om zijn energieke en spetterende optredens, de hoofdact zal zijn op het festival, dat plaatsvindt op 6 september in de stadstuin van Oldenzaal. Zanger en pianist Mike Sanchez is een diamant in de galerij van bandleiders. 

Terugkijkend op zijn imposante muzikale tijdlijn springt zijn vierjarige lidmaatschap van Bill Wyman’s Rhythm Kings er direct uit. Toch is dat slechts één naam. Wie in de stadstuin komt genieten van Mike Sanchez en zijn band is slechts ‘one handshake away’ van andere grootheden als Eric Clapton, Mark Knopfler, Robert Plant, Gary Brooker, Albert King, Georgie Fame, Dave Gilmour, Solomon Burke, Percy Sledge, Imelda May, Jeff Beck, Mick Fleetwood en zo nog wat grootheden meer. Hij toerde er mee rond de wereld, speelde mee op albums of deed speciale projecten. Zijn ontmoeting met Chicken Shack en Robert Plant leidde midden jaren tachtig tot de legendarische Big Town Playboys.

Naast Mike Sanchez zal het podium verder verrijkt worden door de The Dawn Brothers. Deze Rotterdammers staan bekend om hun ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit. De muzikanten van Dawn Brothers vertalen dat naar een weergaloos live optreden in de stadstuin. Het is alsof er een wervelwind van rock, folk, blues en soul over het publiek raast. Door heel westelijk Europa wordt er nog nagepraat over hun optredens, die steevast uitliepen op een heerlijk dansfeest.  Inmiddels zijn de vier heren toe aan hun vijfde album ‘Alpine Gold’. Toetsen, bas, slagwerk en gitaar met opmerkelijk sterke close harmony-zang. Een unieke sound, perfect passend bij een al net zo eerlijk en pittig Bombazijn-biertje.

Het festival zet ook de lokale horeca in de schijnwerpers; meer dan tien locaties in de stad zullen live muziek hosten, waardoor het hele weekend een feestelijke vibe krijgt.

De toegang tot het Oldenzaal Muzikaal Festival is gratis, waardoor het evenement een fantastische gelegenheid is voor families en muziekliefhebbers van alle leeftijden om samen te komen en te genieten van topklasse live muziek.

Voor meer informatie over het festival en de line-up bezoek de website: www.oldenzaalmuzikaal.nl.

Uw reactie