Uitgaan & Cultuur

Met Sanne kiest Barrakkus voor de toekomst

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Sanne Oude Middendorp. Onder enthousiaste bijval van de aanwezigen nam ze op de laatste algemene ledenvergadering de welbekende hamer over van Marwin Wigger. Sanne is 20 jaar oud en daarmee de jongste, vrouwelijke voorzitter van de Oldenzaalse carnavalsverenigingen. 

Sanne volgt op dit moment een juridische opleiding en werkt daarnaast onder andere bij Café De Bestemming in Oldenzaal. Ondanks haar spaarzame vrije tijd is ze zeker geen onbekende in het Oldenzaalse uitgaansleven. Dat het Twentse carnaval in haar genen zit, blijkt wel uit het feit dat haar familie maar liefst zes oud-hoogheden en vijf oud-adjudanten kent.

Haar doel is om vooral de jongeren meer bij alle activiteiten van de vereniging te betrekken, zonder daarbij het eigen karakter van Barrakkus uit het oog verliezen. Juist een beetje wars zijn van protocollen of te veel verplichtingen, zoals we de Barrakkers kennen, dat spreekt de jeugd aan. In de diverse commissies en bij alle activiteiten ziet de vereniging nu al een toenemend aantal jongeren. Haar wens is het dan ook om het komende carnaval met een nog grotere groep op pad te gaan. Te beginnen natuurlijk op de Elfde van de Elfde!

Heb je belangstelling om met Barrakkus samen carnaval te vieren of wil je gewoon een kijkje nemen in de hal, zoek hen dan op via internet; of als je ze ziet op één van de vele carnavalsfeesten, dat kan natuurlijk ook.