Uitgaan & Cultuur

Let’s party again. Sterrengala Losser: eindelijk weer in De Fakkel

LOSSER - Zaterdag 4 februari 2023 staat groot en rood omcirkeld in de agenda van menig carnavalvierder in Losser en vooral van die van de Gaffel Aöskes en de sponsoren van het Losserse carnaval. Het befaamde Sterrengala mag weer georganiseerd worden. Corona zette een streep door de laatste twee edities en in 2020 net voor de uitbraak van de pandemie week het gala uit naar Gronau in verband met de wederopbouw van De Fakkel. Een poging om het Sterrengala in september te organiseren strandde door gebrek aan belangstelling.

Maar nu staat er weer een editie op het programma waar het spektakel vanaf spat. Veel verandert er niet. De bezoekers zullen niet merken dat er een nieuwe vloer is en dat de organisatie flink druk bezig is geweest met gewijzigde veiligheidsmaatregelen in de nieuwe Fakkel. Wat belangrijk is: het muzikale programma staat als een huis en als van ouds geldt voor elk wat wils.

Programma

Het publiek mag zich voorbereiden op een spektakel van de bovenste plank. Een blik rasartiesten is opengetrokken. Frontman Alides Hidding van Time Bandits neemt de aanwezige generatie X toeschouwers mee terug naar de jaren 80 toen zijn band hoogtij vierde. Peter Wackel met zijn echte onvervalste party/après ski muziek zet de tent op z’n kop. De drie entertainers van Soulm3n laten de Motown-sound herleven met klassiekers van o.a. The Jackson 5, Stevie Wonder en The Four Tops. Volkszanger Wesly Bronkhorst maakt er een feestje van met zijn Nederlandstalige meezingers en last but not least: lokaal talent wordt ook erkend met Marco Gevers. De goedlachse Lossernaar zal zijn dorpsgenoten versteld doen staan met stem en muziek. De dansshow wordt door de Martini Wichter verzorgd. De groep enthousiaste meiden van deze Losserse vereniging zal wederom een topprestatie leveren en het publiek de ogen uit laten kijken door zoveel lokaal talent. De danspassen van de leerlingen van dansschool Juf wisselen de Martini Wichter af.

Wat blijft 

De opkomst van de hoogheden met het gevolg van de verenigingen uit de gemeente Losser die zijn aangesloten bij de Gaffel Aöskes en het uitreiken van de Orde van Verdienste, het staat als vanouds op het programma. Wat rest is een gezellige feestavond. Presentator van weleer Jeroen Alink neemt de microfoon ter hand en praat het programma vlotjes aan elkaar. De avond ervoor is De Fakkel het domein van de jeugd en zondagmiddag om 16.00 uur is de sporthal weer spic & span.