Uitgaan & Cultuur

Lente hangt weer in de lucht aan de Herengracht

ALMELO - Een mooie kans om zondagmiddag 26 maart een bezoek te brengen aan de sfeervolle kunststraat in Almelo. Zoals gewoonlijk staan de deuren van de ateliers iedere laatste zondagmiddag van de maand geopend voor belangstellenden, tussen 14.00 en 17.00 uur. De tijden zijn gekoppeld aan de koopzondagen. Er is in de ateliers weer nieuw werk en ‘work in progress’ te zien. De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk, inspiratiebronnen en gebruikte technieken.

Rob Koenders: nr. 6-8: Schilderen, Fotografie. Rob heeft afgelopen maand gewerkt aan: Ecoline-glasafdrukken op vloeipapier, bijgewerkt met Siberisch krijt en permanent marker, verwerkt tot landschappen. Daarnaast afdrukken op nat ribkarton van de bast van bomen, bijgewerkt met Oost-Indische inkt en softpastelkrijt, resulterend in portretten, maskers. Ook heeft hij kleine portretten gemaakt in gewassen inkt en aquarelverf. Rob kan je ook meer vertellen over zijn project Plant, Eiland in een Bloempot, tekeningen in bovengenoemde technieken.

Frieda Waanders: nr.18-20: Beeldhouwen. Kenmerkend voor de beeldhouwwerken van Frieda Waanders zijn de subtiele details en strakke lijnen, die soms zelfs naar kubisme neigen. Ook in haar nieuwste werk zie je dit terug. Afgelopen maanden is ze bezig geweest met deel 2 van haar serie beroemde componisten; een eigen(tijdse) uitvoering van Beethoven in Italiaans marmer. Daarnaast is ze momenteel druk bezig met een groot werk in opdracht voor de gemeente Twenterand. Meer info wordt gedeeld op www.friedawaanders.nl In de expositieruimte naast haar atelier is veel van haar werk tentoongesteld. Beide ruimtes zijn open.

Marthijn de Rooij: nr.22: Schilderen, woondesign-ontwerpen met gebruikte materialen. Marthijn schildert portretten waarbij hij de conditie van de mens probeert vast te leggen. Hij combineert realisme met grote abstracte vormen, met plastische verftoetsen. De gezichten of de identiteit van de individuen lijken verborgen of op te zijn gegaan in de verf. Marthijn schildert op doek of geprepareerd papier.

Elsa Snijder: nr.24: Schilderen, Fotografietechnieken, poëtische teksten. In Elsa’s atelier kun je grasduinen tussen haar kleurrijke, fantasievolle, impressionistische schilderijen. Dikwijls met een link naar het dagelijks leven of de natuur. Tevens hangen er foto’s uit de Fotoserie Reborn Beauty’s: kleine installaties, waarbij nutteloze materialen weer een nieuwe rol krijgen. Haar pinholefoto’s, gemaakt met een oude fotografietechniek, ademen een verstilde, schilderachtige sfeer. Tevens combineert zij Tekst & Beeld, onder andere resulterend in poëtische boekjes. Meer info: www.kunstenaarsalmelo.nl, via Facebook.

Expositie in de Grote Kerk: Beeldend kunstenaar Hans Jansen (geb. 1952 te Vriezenveen) exposeert van 25 april tot eind mei: Etsen, zgn. tetradrukken. Zie voor meer openingstijden: pga-grotekerk.nl/expositie Zondags geopend van van 13.00 tot 16.00 uur.

Kunsthal Hof 88: Elisabethhof 6, van 13.30 tot 17.00 uur.