Uitgaan & Cultuur

Kijk eens om je heen tijdens de uitdagende gevelspeurtocht door het centrum

OLDENZAAL - De gevelspeurtocht is een heerlijke route om te lopen met kinderen (tenzij ze een korte concentratieboog hebben), vrienden of familie. Deze leidt je door het centrum van de stad en nodigt je uit om ook eens naar boven te kijken in plaats van alleen recht voor je uit.

In het boekje van de gevelspeurtocht staat precies wat je moet doen. Je vindt er 25 foto’s van gevels en gevelobjecten. Op de achterkant van het boekje staat een plattegrond van het centrum. De looproute is door middel van rode pijltjes weergegeven. Het maakt niet uit op welk punt je begint.

Tijdens deze heerlijke wandeling door de stad moet je goed om je heen kijken. Wat geen straf is, want er is meer te zien dan je in eerste instantie denkt. Zo was het goudkleurige wandelaartje in de buurt van de Plechelmus me niet eerder opgevallen en ook het elegante paardenhoofd op een gevel was een aangename verrassing.

Heb je een gevel of object gevonden? Dan schrijf je de naam van de winkel of het pand op de daarvoor bestemde ruimte, met het adres. Ik vind het knap als het je lukt om alles te vinden! Aan het boekje is ook een papiertje met de antwoorden bevestigd met een paperclip. Het is leuker om deze er direct bij aankoop af te halen en in je broekzak te stoppen, zodat je niet in de verleiding komt om te spieken. 

Dit boekje is verkrijgbaar bij de Tourist Info (Grootestraat 35, 0541-514023) voor € 2,95. Een aanrader voor in de vakantie!