Uitgaan & Cultuur

Het schoolprinsen duo van de Buisman’s Keals bekend

SAASVELD - Vorige week donderdagmiddag was het groot feest op de basisschool Bernardus in Saasveld. Het Schoolprinsen duo van de Buisman’s Keals werd bekend gemaakt. 

Eindelijk was het dan zover. Met trots presenteerden zich donderdagmiddag 19 januari ’s middags om 13.00 uur het nieuwe Schoolprinsen duo van de Buisman’s Keals Saasveld. Prins Jasper Rikkink en Prins Pim Wegman gaan dit jaar voor als het schoolprinsen duo. Ze werden bekend gemaakt doormiddel van een filmpje. In het filmpje zijn de kinderen van groep 1 te zien, zij mochten twee lootjes trekken. 

De twee namen van de kinderen die werden getrokken waren de nieuwe hoogheden (twee Prinsen). De rest van de klas is de schoolraad geworden. In het bijzijn van de ouders, broertjes en zusjes, evenals de ouderraad, juffen, meesters en alle andere klassen en natuurlijk de Hoogheden met hofdames van de Buisman's Keals, Prins Robert en Adjudant Mart werden ze gepresenteerd.

De Hoogheid en Adjudant hebben de Prinsen geholpen met het aankleden van het Prinsen pak. Vervolgens werden Prins Robert en Adjudant Mart opgenomen in de hofhouding doormiddel van de onderscheiding van het Hoogheden duo.

Beide schoolprinsen zitten in groep acht, het zijn klasgenootjes en toevallig ook nog vriendjes.

Even voorstellen

Prins Jasper Rikkink 12 jaar, woont samen met zijn ouders Clemens en Linda en zus Maike aan de Zoekerdijk 3. Hij is supergek van voetbal en alles wat daar mee te maken heeft. Een andere hobby is het verzorgen van zijn Kune Kune varkens.

Prins Pim Wegman 11 jaar, woont samen met zijn vader Egon, moeder Nicole en zussen Maud en Loes aan de Luttekerveldweg. Zijn hobby’s zijn voetbal en gamen.

Met dit Duo kan Saasveld er tegenaan, want ze zijn beide grote carnavalsliefhebbers.

Iedereen wenst het Schoolduo een hele fijne carnavalstijd toe!

Met een lange polonaise door de school werden de Schoolprinsen naar huis gebracht want daar werd de boel versierd. Bij aankomst in huis was ook de rest van de familie aanwezig om feest te vieren.

Ine Flinkers