Uitgaan & Cultuur

“Het is hier nog warmer dan bij mij in de sauna”

OLDENZAAL - Donderdagavond was het groot feest bij de Molenkamp. Diverse personeelsleden verzorgden hilarische optredens, dameskapel Slipgevaar zorgde voor de muzikale omlijsting en de Kadolstermennekes trokken binnen onder leiding van Stadsprins Bas II.

“Wat schattig he,” zegt een bewoonster wanneer de meisjes van Streetdance Weerselo op het podium staan. “Dat is toch prachtig om te zien.” Er klinkt na afloop van het optreden zelfs gejoel vanuit de zaal.

Rudi praat de avond aan elkaar en al snel richt hij het woord tot een nieuwe bewoonster. “U bent hier vorige week komen wonen,” begint hij zijn betoog. “En uw kinderen vinden dat u het erg druk heeft sinds u hier woont. Ze zeggen dat u nergens tijd meer voor heeft. De ene keer moet u naar de kaartclub, dan weer op de koffie bij de buurvrouw of even naar het restaurant. En vanavond kon er ook geen bezoek komen omdat de carnavalsavond op het programma stond. Maar u bent vandaag 88 geworden en omdat de kinderen niet konden komen, hebben ze me gevraagd om u langs deze weg te feliciteren,” zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

De sfeer zit er al lekker in. Wanneer de ‘Roze ferry’s’ met een flamingo-optreden nog meer leven in de brouwerij brengen, springt een bewoonster op het podium om spontaan mee te doen. Heerlijk! “En Marietje, bedankt!” klinkt het door de microfoon als de act klaar is.

Wanneer de Stadsprins binnentrekt met zijn Groot Gevolg is het podium direct goed gevuld. De temperatuur loopt lekker op, want de zaal zit bomvol. “Wat zien jullie er allemaal mooi uit,” zegt Prins Bas. “En ik weet niet hoe jullie het doen, maar het is hier warmer dan bij mij in de sauna.” Vier bewoners worden extra in het zonnetje gezet en ontvangen een onderscheiding. Ze glunderen van trots!