Uitgaan & Cultuur

Geslaagd vrijwilligersfeest in gemeente Losser: “Samen vieren wat we samen bereiken”

LOSSER - De gemeente Losser vierde onlangs een groot vrijwilligersfeest ter ere van al hun toegewijde vrijwilligers. Het feest, gehouden op het terrein van Open Air Brilmansdennen, was een mix van muziek, cabaret en nieuwe ontmoetingen. Met een opkomst van rond de 300 vrijwilligers, is het een prachtig feest om op terug te kijken.

Wethouder Marian Oosterbroek, die aanwezig was om de vrijwilligers welkom te heten en met hen in gesprek te gaan, deelde haar enthousiasme over het evenement: "Het was fantastisch om zoveel gemotiveerde en toegewijde mensen te spreken. Hun inzet in onze dorpen is inspirerend en van onschatbare waarde." 

Voor het eerst een vrijwilligersfeest in plaats van een prijs
Het is dit jaar voor het eerst dat er een groot vrijwilligersfeest is georganiseerd in plaats van de uitreiking van de vrijwilligersprijs. Wethouder Oosterbroek licht toe: "Elke vrijwilliger verdient erkenning en lof voor hun bijdrage aan onze gemeente. Daarom hebben we besloten om geen individuele prijs meer uit te reiken, maar om samen te komen en te vieren wat we samen bereiken."

Programma van de avond
De avond begon met een hartelijke ontvangst door RinTinTin en bood allerlei optredens. Waaronder optredens van lokale talenten zoals de Losserse coverband Waaz en komiek Jan Riesewijk. En van kinderdansgroep Böggelrieders en een buikdansshow. 

Vrijwilligers uit alle hoeken van de gemeente
Het vrijwilligersfeest werd bijgewoond door vrijwilligers uit alle hoeken van de gemeente, van sportverenigingen tot dorpshuizen en van hulpdiensten tot culturele instellingen. Het evenement bood een mooi gelegenheid om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen.

Met het vrijwilligersfeest bedankt de gemeente Losser al haar vrijwilligers voor hun inzet in de gemeente.