Sport & Vrijetijd

Feeërieke uitvoering kinderballet en jazz-, street- en musicaldans

TUBBERGEN -  De jaarlijkse dans- en balletuitvoering uitgevoerd door de kinderen van de danslessen van Rieneke Droog vond dinsdag 28 juni jl.  plaats in Woonzorgcomplex Meulenhof in Tubbergen. Het was een prachtig schouwspel zoals de kinderen dansten voor alle bewoners, ouders en familieleden. De zaal was gezellig en sfeervol aangekleed met een prachtige bloemenboog, lichtjes en versierd met roze organza gordijnen.

Dansen

De kinderen hadden zich erg verheugd en waren heel trots om een variatie van onderdelen uit het lesprogramma te laten zien aan alle aanwezigen, van verschillende ingestudeerde dansen, van klassiek tot modern, o.a. een Angelina Ballerina-, een Assepoester- en een kattendans en verschillende kinderdansen op eigentijdse muziek. De voorstelling werd afgesloten met een spetterende surprisedans waarbij de kinderen helemaal uit hun dak gingen!                                                                                                                                                                                        De kinderen dansten allemaal vertederend en sierlijk in verschillende fleurige ballettutu’s. Het plezier en enthousiasme dat ze er helemaal in op gingen was op de gezichtjes af te lezen. De bewoners, ouders en familieleden keken  vol enthousiasme toe.

Verfijnde dansante techniek en motoriek

De kinderen ontwikkelen door een goede basis in het reguliere lesprogramma een mooie verfijnde dansante techniek en motoriek. Vol overgave zijn ze wekelijks present op de les om maar niets van het lesprogramma te hoeven missen. Het enthousiasme waarmee Rieneke met de kinderen de lessen instudeert, doet ze altijd met veel overgave en plezier. De verschillende muziekstijlen horen bij het wekelijkse lesprogramma en tevens bij de muzikale opvoeding van het kind. Het was een geslaagde voorstelling, waar de toeschouwers en de kinderen samen erg van hebben genoten en nog een mooie herinnering aan over houden.

Docenttrainingen voorstellingen

Geregeld bezoekt  Rieneke de repetities  en voorstellingen van het Nationale Ballet in Amsterdam, dansopleidingen van de conservatoria in Amsterdam, Den Haag, en Introdans in Arnhem waar ze aan de docententrainingen deelneemt. Enkele leerlingen zijn reeds doorgestroomd naar de dansopleiding van het conservatorium. Ook worden de ouders van de kinderen geattendeerd op speciaal voor kinderen interessante balletvoorstellingen om naar toe te gaan en kunnen zij hun kind al vroeg kennis laten maken met de danskunst. Via Rieneke kunnen ze ook deel nemen aan een workshop speciaal voor kinderen van Het Nationale Ballet in Amsterdam en krijgen ze les van een danseres, met elk jaar een verschillend thema.

Kennismaken

Wilt u uw kind laten kennismaken met dansen? Er is een gratis proefles!                            Naast het kinderballet vanaf plusminus 4 jaar, is er ook een mogelijkheid voor kleuterdans vanaf plusminus 3 jaar voor zowel meisjes als jongens, waarbij de kinderen spelenderwijs kennis maken met de eerste danspasjes, dansen op sprookjes en verschillende muziekstijlen. Naast de eerste beginselen van klassiek ballet behoren ook Pilates, Yoga, Street- Jazz- en Musicaldans tot het lesprogramma. Alle lessen worden altijd door Rieneke persoonlijk gegeven. Er kan een gratis proefles worden gevolgd. De eerste les kunnen ouders zelf gedurende het lesuur blijven kijken om een indruk van het lesprogramma te krijgen.                  Dat kan in Deurningen, Geesteren, Ootmarsum, Tubbergen en Weerselo. 

Voor meer informatie  over de lessen kan contact worden opgenomen met Rieneke Droog, tel. 0610663786. Een e-mailbericht naar r.droogkippers@gmail.com sturen kan ook.