Uitgaan & Cultuur

Cv De Schaop’nböll’kes / Schaop’nkopkes trappen het carnavalsseizoen af

TUBBERGEN - Afgelopen zondag, 14 januari, hebben de Schaop’nböll’kes en de Schaop’nkopkes het carnavalsseizoen afgetrapt. Voor de actieve leden van de vereniging was er eerst een goed verzorgde brunch bij ’t Oale Roadhoes. Tijdens de brunch verzorgde Ruud Droste een buut waarmee hij menige lachsalvo’s aan de leden ontlokte. Waarna om 14:30 uur het middagprogramma die voor iedereen toegankelijk was, is gestart. Hiervoor moest natuurlijk eerst de buitenresidentie officieel geopend worden door de hoogheden prins Rob 1, adjudant Thijs, jeugdprins Jop 1 en jeugdadjudant Bart.

Gelukkig ging hen dat goed af en is vanaf nu tot na het carnavalsweekend ‘t Oale Roadhoes de buitenresidentie waar de komende weken meerdere carnavalsactiviteiten gepland staan.

Voor het vervoer van de hoogheden heeft Autototaal Tubbergen wederom een prachtige limousine beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de hoogheden veilig allerlei andere activiteiten buiten het dorp Tubbergen bezoeken. De hoogheden hebben Chiel Bekhuis van Autotaal bedankt voor het beschikbaar stellen van dit mooie vervoermiddel. Ook voor de jongste leden van de vereniging waren door de kidsclub allerlei activiteiten georganiseerd. Vol verbazing keken de kinderen naar de trucjes van de goochelaar. Daarnaast kon men zich laten schminken of een glittertatoeage laten zetten. Ook de drie groepen dansmariekes kregen het podium om hun dansen te laten zien. Dat belooft wat tijdens hun deelname aan het dansmariekesconcours op zondag 28 januari in Fleringen.

Traditioneel wordt bij de opening van de buitenresidentie jaarlijks het carnavalsmagazine ’t Schaop’nblad aan de hoogheden aangeboden. Met het thema “Carnaval, het staat in de sterren geschreven” bekende maar ook minder bekende Tubbergernaren “shinen”. Het carnavalsmagazine wordt op dinsdagavond 14 januari huis-aan-huis in het dorp Tubbergen verspreid waarbij dan

meteen wordt gecollecteerd ten behoeve van het kindercarnaval. Mocht u niet thuis of in de gelegenheid zijn geweest om uw bijdrage te geven, dan kunt u via de QR-code in het blad dat later alsnog doen. Alvast bedankt voor uw gift.

Tijdens onze diverse activiteiten vragen we een gift waarmee we per jaar een goed maatschappelijk doel financieel ondersteunen. In het seizoen 2023 hebben we de voedselbank Almelo/Tubbergen als goed maatschappelijk doel gekozen. Vertegenwoordigers van de voedselbank hebben van onze hoogheden een cheque, ter waarde van €.250,-- in ontvangst mogen nemen. Voor het seizoen 2024 gaan we in overleg met onze hoogheden nog een maatschappelijk doel bepalen. De komende vier weken staan bol van allerlei activiteiten. Dit zal via onze socials onder de aandacht worden gebracht. Toch willen we nog twee komende activiteit extra onder de aandacht brengen.

Allereerst de gala avonden. De galacommissie heeft weer een goed gevuld en gevarieerd programma in elkaar gezet met oude bekende maar ook nieuwe artiesten die buuts, dans, zang en dorpspolitiek op de bühne brengen. Het worden weer prachtige avonden!! Er zijn nog wat kaarten beschikbaar op

de 1 e en de 4e gala-avond. Respectievelijk vrijdagavond 26 januari en zaterdagavond 3 februari.

Mocht u nog interesse hebben voor een kaartje bel dan even met de galalijn 06 -51 60 74 53.

Dan de optochten en de feesten tijdens het carnavalsweekend. Vrijdagavond 9 februari (19:00 uur) zal voor de twintigste keer de Twentse Verlichte Carnavals Optocht georganiseerd worden. Dit grootste lichtspektakel van Twente moet u een keer gezien hebben. De maandag (12 februari, 14:30 uur) erna vindt de Grote Rosenmontag Carnavals Optocht met aansluitend het inmiddels regionaal bekende PowerHour spektakel plaats. Voor de Rosenmontag optocht kan men zich inschrijven via onze site www.schaopnbollkes.nl. Daar vindt u ook alle info over aanvangstijden, locaties en andere zaken. Voor de toegang tot de feesttenten op het feestterrein in het centrum van Tubbergen hebt u een entreeticket nodig.

Deze zijn ook verkrijgbaar via de website.