Uitgaan & Cultuur

Een concert klassieke muziek

CuSo55+ Losser

LOSSER - De Werkgroep-CuSo55+ Losser organiseert voor 12 maart a.s. een concert klassieke muziek. De aanvang van het concert is 14.00 en duurt tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.45 uur. Het concert vindt plaats in de kapel van Maartens-Stede, Bernard Leurinkstraat in Losser, tegenover tandarts Plantema. De entree bedraagt € 10,00 (inclusief koffie en thee, te voldoen aan de ingang van de kapel). CuSo55+Losser kent geen leden. Bent u 55+ dan bent u, zonder aanmelding vooraf, van harte welkom.

De uitvoerenden: het bekende piano-/vioolduo Gerard van Kempen en Piet Kommers.
Gerard van Kempen studeerde in 1996 succesvol af aan het Conservatorium in Enschede. Hij speelt in allerlei ensembles en hij begeleidt regelmatig vocalisten en violisten. Gerard is als pianist verbonden aan drie concertkoren in de regio. Voor meer info: www.gerardvankempenpianist.weebly.com

Piet Kommers studeerde viool aan de conservatoria in Antwerpen, Tilburg en Utrecht. Hij nam deel aan het Nationaal Jeugdorkest, het Nederlands Studentenorkest en werd geselecteerd voor internationale festivalconcerten. Voor meer info: https://facebook.com/piet.kommers

Recent hebben Gerard van Kempen en Piet Kommers een duo gevormd met repertoire van barok tot en met romantiek: Bach, Mozart en Brahms.

Programma 
1. Mozart, Sonate voor Piano en Viool No. 11KV 379
In de 18e eeuw werden duizenden vioolsonates gecomponeerd. Alleen die van Mozart hebben stand gehouden. De delen zijn: Adagio - thema met variaties - en tot slot: Allegretto.
2. Schubert, Sonatine No. 2
Schuberts 2e Sonatine voor viool en piano in A kleine terts heeft de delen: Allegro Moderato - Andante - Allegro met trio - en ten slotte het Allegro slotdeel.

Pauze

3. Schumann Sonate No. 2
De Vioolsonate No. 2 werd voltooid in november 1851. Het heeft de delen: Ziemlich langsam - lebhaft - Sehr lebhaft - Leis - Leise, eifach - Bewegt.