Uitgaan & Cultuur

Communicantjes Geesteren, Langeveen en van De Wiekslag schenken een mooi bedrag aan De Verjaardagsbox Tubbergen

TUBBERGEN / GEESTEREN / LANGEVEEN - In de Pancratiuskerk van Geesteren hebben op zondagmorgen 15 mei jl. achttien kinderen uit Geesteren en negen kinderen uit Langeveen hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Net als eerdere jaren, wordt er tijdens de voorbereiding hiervan een goed doel gekozen, waar de kinderen meer over leren en ze een donatie aan mogen geven van hun eventuele gekregen kadogeld. Dit jaar was het goede doel de Verjaardagsbox Tubbergen.

Bezoek op school

In de voorbereidingsweken van de Eerste Heilige Communie op school, heeft een vertegenwoordiger van De Verjaardagsbox de communicantjes bezocht om hierover te vertellen. De kinderen waren erg enthousiast en samen hebben zij mooie verjaardagsdozen versierd, die gebruikt kunnen worden voor de jarige kinderen in armoedegezinnen.

Mooi bedrag

In de week na de communie konden de communicantjes al deze gezinnen een handje helpen door aan De Verjaardagsbox Tubbergen, vrijblijvend, een kleine bijdrage van hun eventuele gekregen communiegeld te schenken. Dit heeft het mooie bedrag van € 195,- opgeleverd.

Op dinsdag 12 juli mocht De Verjaardagsbox het bedrag in ontvangst nemen van de communicantjes uit Geesteren en Langeveen. De Verjaardagsbox gaf aan erg blij te zijn met deze bijdrage en zal ervoor zorgen dat het bedrag goed besteed wordt voor de kinderen die het nodig hebben.

 

Communicantjes De Wiekslag schenken mooi bedrag aan Verjaardagsbox

Op zondag 19 juni jl. hebben in de Sint-Pancratiusbasiliek te Tubbergen, 42 kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Ieder jaar schenken de kinderen een bedrag van het geld dat ze hebben gekregen bij hun Eerste Heilige Communie aan een goed doel. Dit jaar is er voor de Verjaardagsbox Tubbergen gekozen. De Verjaardagsbox Tubbergen is een organisatie die het mogelijk maakt dat kinderen uit arme gezinnen tóch hun verjaardag kunnen vieren.

De Verjaardagsbox

De Verjaardagsbox wordt verstrekt aan kinderen tot en met achttien jaar in de gemeente Tubbergen van wie de ouders geen geld hebben om de verjaardag te vieren. De box wordt samen met een heerlijke verjaardagstaart van de plaatselijke bakker een dag voor de verjaardag thuisgebracht door een van de vele vrijwilligers. De inhoud van de box voor kinderen tot twaalf jaar bestaat uit een cadeautje voor de jarige, slingers, ballonnen, wat lekkers zoals chips of popcorn, ranja en een traktatie voor op school. Voor kinderen vanaf twaalf jaar is de box gevuld met een lekkere taart, een cadeautje voor de jarige, een zak chips, fles cola en mogelijk een cadeaubon voor bijvoorbeeld een activiteit of het eten van een ijsje of shoarma met vrienden of iets dergelijks. In de gemeente Tubbergen zijn er ruim 80 gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox.

Mooi bedrag

In de week na de communie konden de communicantjes al deze gezinnen een handje helpen door aan de Verjaardagsbox Tubbergen - vrijblijvend - een kleine bijdrage van hun eventuele gekregen communiegeld te schenken. Dit heeft het mooie bedrag van € 282,- opgeleverd.

Op vrijdag 8 juli mocht de Verjaardagsbox het bedrag in ontvangst nemen van de communicantjes. De Verjaardagsbox gaf aan erg blij te zijn met deze bijdrage en zal er voor zorgen dat het bedrag goed besteed wordt voor de kinderen die het nodig hebben.