Uitgaan & Cultuur

Boekpresentatie Iris Kelder op 19 mei bij Broekhuis Almelo

ALMELO - Vrijdagmiddag 19 mei presenteert Iris Kelder haar prentenboekendebuut: 'Rio, de parkiet zonder veren' bij Boekhandel Broekhuis in Almelo. Het boek is van illustraties voorzien door Milou Laroussiyen. De feestelijke presentatie vindt plaats om 16.00 uur in de boekhandel aan de Koornmarkt 24.

Rio, de parkiet zonder veren

Rio is een klein parkietje. Ze is wit. Zo wit als sneeuw. Rio woont bij Saar in huis. Rio houdt van vliegen en spelen met Saar. Maar op een dag vallen al haar veertjes uit. De parkiet is ziek. Rio kan niet meer vliegen en wil niet meer spelen. Dan bedenkt Saar wat. Ze haalt een nieuw vriendje voor Rio om haar parkietje op te vrolijken. Zal Rio dat wel leuk vinden...? 

Iris Kelder

Iris Kelder (1998) woont in Vriezenveen en is dol op verhalen en lezen. Parkieten zijn haar lievelingsdieren. Ze kunnen van alles een beetje, zoals fluiten en klimmen. Maar het meest bijzondere is toch wel het vliegen! Haar parkiet Rio, waar dit boek over gaat, vertoonde na een paar maanden verenuitval wat PBFD (Psittacine Beak and Feather Disease) bleek. Een besmettelijke ziekte bij parkietachtigen waar helaas nog geen geneesmiddel voor is. Rio toonde met haar kleine lichaam veel doorzettingsvermogen en Tokio hielp haar plezier terug te vinden. Het was een korte, maar mooie vriendschap, want Rio is er niet meer. Iris hoopt dat Rio met dit boek tot leven komt bij de kleine lezers en dat ze hen inspireert om niet op te geven en jezelf te omarmen. Want ook zonder veren was Rio een parkiet!

Milou Laroussiyen

Milou Laroussiyen (2004) komt uit Wierden en zit nu in haar eerste jaar aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Ze is veel bezig met kunst in de breedste zin van het woord. Zo maakt ze onder andere schilderijen, muurschilderingen, illustraties, street art en digitaal werk. Milou hoopt met dit boek de wereld een beetje meer kleur te geven!