Uitgaan & Cultuur

BachTwente en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, stellen uitvoering Matthäus Passion zeker

OLDENZAAL - De Stichting BachTwente en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, zijn een samenwerking aangegaan voor de uitvoering van Bachs Matthäus-Passion in 2023 en de Johannes-Passion in 2024. Ze zullen dat doen in Oldenzaal, Enschede en Zwolle.

Met deze samenwerkingsovereenkomst zijn Bach-liefhebbers de komende jaren verzekerd van geweldige uitvoeringen. In 2023 staat de Matthäus onder leiding van barokspecialist en dirigent Reinhard Goebel. Naast Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, werken het koor Consensus Vocalis en het Stadsjongenskoor Oldenzaal mee, evenals topsolisten zoals Raoul Steffani, Maarten Koningsberger en Cecile van de Sant.

Theo Schouten, voorzitter van de Stichting BachTwente, is in zijn nopjes: “We zijn erg blij dat ons publiek weer kan genieten van uitvoeringen van zeer hoog niveau, zoals ze dat van ons gewend is.”

“Phion is met al zijn activiteiten zeer actief in de provincies Gelderland en Overijssel. Een bijdrage aan de prachtige traditie van de Matthäus-Passion mag in dit alles zeker niet ontbreken. We zijn zeer blij om hierin met de Stichting BachTwente en Consensus Vocalis samen te kunnen werken", aldus Joris Nassenstein, manager artistieke zaken van het orkest. 

De uitvoeringen van de Matthäus Passion vinden in 2023 plaats in Enschede (Muziekcentrum) op 31 maart, in Oldenzaal (St. Plechelmusbasiliek) op 1 april en in Zwolle een matineevoorstelling in de Grote Kerk/Academiehuis op 2 april.

Voor 2024 staat de Johannes Passion gepland, die dan onder leiding zal staan van één van de allergrootste Bachkenners, Jos van Veldhoven.

BachTwente viert in 2024 een lustrum en wil dan een uitgebreid programma bieden van originele en hedendaagse uitvoeringen van Bachs werken. Er zijn inmiddels contacten met de organisatie van het BachFest in Münster dat ook plaatsvindt in 2024 om te komen tot gezamenlijke uitvoeringen.

Voor nadere informatie: www.bachtwente.nl