Uitgaan & Cultuur

Alexanderschool bestaat 100 jaar, 1923-2023

DENEKAMP - Een school met een lange geschiedenis. Een gebouw dat valt onder de monumentenzorg. De buitenkant nog altijd te herkennen van vroeger.  De binnenkant is wel degelijk veranderd, mede door het unit- onderwijs, AlexAnders genaamd.

 

De Alexanderschool viert dit jubileum van 3 tot en met 7 juli.  In deze week vinden allerlei activiteiten plaats. Dit willen ze gaan vieren met de leerlingen en een gedeelte met hun ouders.

Het Open Huis in de jubileumweek vindt plaats op donderdag 6 juli van 18.00 tot 21.00 uur.  Save The Date! Het lijkt de school erg leuk om de oud-leerlingen en oud-leerkrachten de school weer eens te laten zien en elkaar te ontmoeten. Bij deze zijn zij en ook andere belangstellenden van harte welkom en bij deze uitgenodigd.

De Alexanderschool houdt iedereen op de hoogte via social media (Facebook: De Alexander en Instagram: basisschool de Alexander) en de Dinkelland Visie.  Tijdens Koningsdag is het jubileumlogo van de Alexanderschool onthuld en is er een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor activiteiten in de jubileumweek. De laatste bedragen stromen nu binnen. De kinderen hebben erg goed hun best gedaan.Mocht u van de Alexanderschool (eerder de Jongensschool) nog oude foto's hebben van vroeger, dan zouden ze het op prijs stellen als ze deze zouden mogen scannen. U krijgt uw eigen foto weer terug, natuurlijk kunt u deze ook digitaal sturen. Ook verdere informatie en wetenswaardigheden over de geschiedenis van de school zijn van harte welkom. 

Het adres is Ootmarsumsestraat 21, 7591 EN, Denekamp.

Voor meer info kunt u contact opnemen via tel. 0541-351769 of per email, j.groeneveld@ konot.nl.