Sport & Vrijetijd

9 leden Vogelvereniging Tubbergen Nederlands kampioen

Vogelvereniging Tubbergen verwelkomt Nederlands kampioenen!

TUBBERGEN - In de Hardenbergse Evenementhallen vond afgelopen weekend de Dierenparade Noordshow plaats, gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap 2024 voor zang en siervogels, georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). Duizenden dierenliefhebbers uit binnen- en buitenland verzamelden zich hier om deel te nemen aan dit grootschalige evenement en te genieten van duizenden wedstrijdvogels en kleindieren.

Op deze prestigieuze show – Vogel 2024 - waar bijna 6000 vogels waren ingestuurd, werden er door de leden van de Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken mooie prijzen binnen gehaald.

Maar liefst 11 leden van Tubbergen hadden hun vogels ingestuurd om mee te dingen naar de nationale titel. 

Jos ter Haar werd Nederlands Kampioen met een stam witte Rijstvogels, deze 4 vogels behaalden 367 punten. Verder was er een gouden plak met een enkeling van deze vogels met 93 pnt.

Frank Maathuis werd Kampioen met een Valkparkiet van 90 punten. 

Henk van den Heuvel behaalde de titel met een stel Geelsnavel spitsstaartamadine, verder behaalde Henk zilver een een stel van deze tropische vogels. Respectievelijk 184 en 183 pnt.  

Harry Sulmann mocht een gouden plak in ontvangst nemen, met een Raza Espagnol van 94. Verder was er een 1 en 3e plaats voor Harry bij de Fife Fancy. Deze postuurkanaries werden beoordeeld op 93 en 91 punten door de keurmeesters. 

Kurt Lohuis werd Nederlands Kampioen met zijn Splendid parkiet, deze vogel behaalde een resultaat van 93 punten. 

Johan Schröder behaalde de titel met een Driekleur papegaaiamadine van 92 punten. Verder lag er brons klaar voor een stel Bichenow astrilde. Deze 2 vogels behaalden samen 180 pnt.

Jan ten Hoeve behaalde de titel met een stel Japan Hoso postuur kanaries. Dit stel kreeg 181 punten. Verder was er zilver met een stam Fiorinos van 366 pnt.

Bij de postuur kanaries was er de titel voor Gerard Klaassen. Gerard behaalde 2x goud met een stam Raza Espagnol intensief en Raza Espagnol bont deze vogels werden beoordeeld op 371 en 372 punten. Verder was er zilver met een stam Glosters, deze kregen 367 pnt van de keurmeesters.

Jan Lohuis behaalde maar liefst 5x de nederlandse titel, Zijn Parelhalsamadine werd kampioen met 91 punten. Met een stel Ceres amadines en een stel Bandvinken werd goud behaald met respectievelijk 183 en 184 punten. Verder was er goud met een stel Tijgervinken van 183 pnt. Tenslotte mag Jan zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen met een Gordelgrasvink, deze vogel werd beoordeeld op 93 punten.

Marc Beunk mocht 2x een zilveren en een bronzen plak in ontvangst nemen, voor zijn stel

en enkelingen Agapornis Roseicollis Groen. Deze dwergpapagaaitjes behaalden 182, 92 en 91 pnt.

Jan Hemmer behaalde uitstekende punten bij de rode kanaries, echter net te kort voor een plak.

 

De Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken wil langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun mooie resultaten.