Sport & Vrijetijd

Vogelvereniging Tubbergen verwelkomt 4 Nederlands kampioenen

TUBBERGEN - Tijdens het afgelopen weekend gehouden Nederlandse Kampioenschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers te Zwolle, werden 4 leden van de vogelvereniging Tubbergen en Omstreken nederlands kampioen en werden er verder uitstekende resultaten in de wacht gesleept.

Op deze prestigieuze show – Vogel 2023 - waar bijna 6000 vogels waren ingestuurd, werden er door de leden van  de Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken mooie prijzen binnen gehaald. Maar liefst vijf leden van de vogelvereniging hadden hun mooiste vogels ingezonden om kampioen te worden tijdens dit Nederlands kampioenschap.

Kurt Lohuis werd Nederlands Kampioen met zijn Turquoisine parkiet, deze vogel behaalde het hoogst haalbare resultaat van 95 punten. Tevens behaalde Kurt zilver met een Splendid parkiet, deze vogel behaalde 91 punten.

Johan Schröder behaalde de titel met een stel Driekleur papegaaiamadine.

Deze 2 vogels behaalden samen 182 pnt. Verder lag er zilver klaar voor een Binsenastrilde van 91.

Marc Beunk mocht een zilveren en een bronzen plak in ontvangst nemen, voor zijn stel en enkeling Agapornis Roseicollis Groen. Deze dwergpapagaaitjes behaalden 184 en 93 pnt.

Jan Lohuis behaalde de nederlandse titel met een Parelhalsamadine en werd er zilver behaald met een stel Bandvinken van 181 punten. Bij de postuur kanaries was er de titel voor Gerard Klaassen. Gerard behaalde goud met een stam Raza Espagnol Schimmel deze 4 vogels werden beoordeeld op 371 punten. Verder was er brons met een stam van deze kanaries, deze kregen 362 pnt van de keurmeesters.

De Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken wil langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun mooie resultaten.

Op de foto de 5 deelnemers.