Sport & Vrijetijd

Ursula Happe bokaal voor Madelijne Schothans bij Racing Days Dortmund

DENEKAMP - Op de internationale zwemagenda van De Dinkel staan de Racing Days in Dortmund met een uitroepteken vermeld. Een geweldige wedstrijd in een 50m bad, niet alleen vanwege de deelnemende verenigingen, maar ook om ritme op te doen, finales te halen en de beroemde eliminatieraces op zaterdagavond.

Met dat wedstrijdritme komt het zeker goed. Maar liefst 41 persoonlijke records werden er verbeterd. Finaleplaatsen waren er op de 50m schoolslag voor Madelijne (1e) en Isabelle (8e), en voor Luuk op de 50m rugslag (5e). En ook op het podium kwam je De Dinkel tegen:

Goud: Madelijne (50m, 100m en 200m schoolslag)

Zilver: Bram (100m vlinder), Laurien (100m vrij en 50m vlinder), Eline (100m vlinder), Job (100m rug), Milan V (200m vrij)

Brons: Bram (100m vrij), Laurien (50m vrij), Luuk (100m vrij, 50m rug), Job (50m vrij, 100m schoolslag en 200m wisselslag), Milan V (100m rug en 200m vlinderslag)

Voor de eliminatieraces op de zaterdagavond zijn zowel de beste acht vrouwen als mannen op de 200m wisselslag geplaatst. Na elke 50m vallen de twee 'langzaamste' zwemmers af. Bij de mannen deed Job Sportel mee en hij bereikte uiteindelijk na zeer spannende races helaas de finale niet, maar wel een derde plaats!

Ursula Happe bokaal

Een extra bokaal die wordt uitgereikt is de Ursula Happe bokaal, voor de beste mannelijke en vrouwelijke zwemmer op de drie schoolslagafstanden. Bij de vrouwen was het Madelijne Schothans die de bokaal mocht ontvangen. Milan L werd vijfde bij de mannen. Tiede Groener deed hetzelfde weekend mee aan de 50m wedstrijd in Drachten. Met twee finaleplaatsen (100m vlinderslag en 400m wisselslag) en vijf persoonlijke records werd het een mooi weekend voor hem.