Sport & Vrijetijd

TVC 2 schrijft clubhistorie met kampioenschap in de hoofdklasse

TUBBERGEN - Het seizoen in de reserve hoofdklasse A begon voor de mannen van Stephan Olthof voortvarend. Er werd met 6-0 gewonnen van promovendus Silvolde. Een week later werd Longa, de kampioen van vorig seizoen, verslagen met maar liefst 8-0. Vervolgens werden er vier wedstrijden op rij gelijk gespeeld. Twee keer werd er een een gelijkspel uit het vuur gesleept met tien man. Helaas raakten er ook wat spelers geblesseerd. De koppositie was inmiddels uit handen gegeven en TVC 2 liep een beetje achter de feiten aan. Het moest anders en de puntjes werden even op de i gezet. De vier resterende wedstrijden voor de winterstop werden dan ook gewonnen waardoor TVC 2 bovenin mee bleef draaien. De hervatting van de competitie begon helaas slecht. De uitwedstrijd tegen Silvolde werd, ondanks dat TVC 2 zeker niet de mindere was, met 2-0 verloren.

De ronde om de Kerkenbos is spectaculair. Startend op de nabijgelegen Manderbaan door eerst- de zandweg richting Molen van Frans met zijn paaltjes en naastliggend fietspad. Vervolgens linksaf de zandweg vervolgen maar wel met 3-tal weidehekken als obstakel. Het landschap is voor de klootschieters onherkenbaar. Het is namelijk een weidse vlakte waarbij alle bomen zijn verdwenen. Uiteindelijk aankomend op de Galgenberg om wederom linksaf door de Höll verder te schieten. Bijzonder smal met veel hoogteverschil. Op het eind van dit deel wederom linksaf op de originele klootschietbaan verder gegaan tot aan het begin van de baan wat eindpunt is.

Reutum1 schiet de ronde samen met Kluppelshuizen 1 en Niej Haarbig 1. De wedstrijd is gelijkopgaand, telkens net voor de streep is in gelijk aantal schoten de streep gepasseerd. In het tweede deel weet Reutum 1 een voorsprong van 1 schot te verkrijgen en weet dit vast te houden tot op het eind van de wedstrijd. Met 31 schoten en aantal meters winnaar van de ronde in de 1ste Klasse en tevens dus kampioen veldklootschieten Noord Twente. Kluppelshuizen 1 eindiDe mouwen werden weer opgerold de wedstrijden tegen Longa en Roda Raalte werden gewonnen. TVC 2 was inmiddels weer koploper. Echter gooide de verre uitwedstrijd tegen DVC’26 uit Didam wederom roet in het eten. Wederom werd er verloren (2-1) zonder zeker niet de mindere te zijn. TVC 2 bleef koploper. Echter, wanneer Heino de inhaalwedstrijd wist te winnen zouden zij de koppositie overnemen van TVC 2. De wedstrijden tegen Bon Boys (5-0) en FC Winterswijk (1-3) werden vervolgens gewonnen. Zondag 2 april stond de topper tegen Heino op het programma. Van meet af aan lieten de jongens van Stephan Olthof weten dat de 3 punten in Tubbergen zouden blijven. Met een ruststand van 4-0 en een eindstand van 5-0 dropen spelers, begeleiders en supporters af richting Heino. De daarop volgende thuiswedstrijd tegen Bemmel werd met 2-0 gewonnen. Heino wist de tik die zij hadden opgelopen in Tubbergen niet goed te verwerken en liep opnieuw schade op tegen RKHVV. Inmiddels was de voorsprong opgelopen tot 4 punten en kon TVC 2 het kampioenschap binnen trekken door thuis te winnen van Grol uit Groenlo.

De wedstrijd begon onder het toezicht van de nodige supporters en een prachtige sfeeractie niet goed voor TVC 2. Met de nodige spanning in de benen keken de mannen van TVC 2 na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Grol speelde vrijuit en creëerde wat kansen terwijl TVC 2 moeite had om in zijn spel te komen. Echter, TVC 2 bleef hard werken en na 20 minuten was het Roy Alink die de 1-1 op het scorebord liet noteren. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kreeg TVC iets meer grip op de wedstrijd en was het enkele minuten na rust Chris Lenferink die de 2-1 achter de keeper schoof. Grol liet zich echter niet uit het veld slaan en na 60 minuten was het de goed spelende nummer 11 die de gelijkmaker achter Pim Oude Geerdink schoof. TVC bleef zoeken naar de winnende goal. Ondanks dat inmiddels bekend werd dat Heino wederom punten had laten liggen in Winterswijk en de 2-2 daarom genoeg zou zijn om kampioen te worden. 10 minuten voor tijd was het Niek Staarink die de 3-2 in de korte hoek achter de keeper wist te schieten.

Het was nog even billenknijpen maar na 92 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. TVC 2 wordt voor het eerst in zijn bestaan kampioen op het hoogste niveau in de reserve hoofdklasse A! Een resultaat waar spelers en begeleiding van TVC 2 zeker trots op mogen zijn. Rest de mannen van Stephan Olthof nog de strijd om het landskampioenschap voor alle 2e elftal kampioenen in de overige hoofdklassen!

gt als tweede met 32 schoten en aantal meters. De schutters Stef Huiskes, Ralf Lansink, Gerald Bijen, Mike Aarnink en Jos Huiskes konden de kampioensbeker uit handen van de voorzitter de heer Niemeijer aannemen.

Reutum 4 was al afgetekend kampioen veldklootschieten klasse 4 Noord Twente door 7 van de 8 wedstrijden winnend af te sluiten. De laatste wedstrijdronde is dan ook een toegift, een bijzondere wedstrijd met zijn vele obstakels. Reutum 4 ging de strijd aan met Niej Haarbig 2 en Mander 2. Al snel werd duidelijk dat Niej Haarbig 2 sterk schoot en telkens een schot voor lag op Reutum 4 en Mander 2.  Onder een hek doorschietend, door de Höll van de berg af schietend, steeds was Niej Haarbig het sterkst. Bij ingaan van het laatste deel lag Reutum 4 1 schot achter op Mander 2 en 5 schoten achter op Niej Haarbig. Toch wist Reutum 4 op het eind Mander 2 te verslaan op meters, namelijk 45 schoten met 27 meter tegen 45 schoten en 3 meter. Ook mocht Reutum 4 de kampioensbeker in ontvangst nemen waarbij Mander 2 op de 2de plaats eindigde. De schutters Gerrit Lammerink, Jos Aarnink, Jan Lammerink, Benno Masselink en Richard Lammerink promoveren naar de 3de klasse.