Sport & Vrijetijd

Therapiezwemmen voor rugpatiënten en mensen met andere bewegingsklachten in zwembad De Vlaskoel in Tubbergen

TUBBERGEN - Therapiezwemmen is een veelzijdige en effectieve manier om te werken aan zowel de fysieke als de mentale gezondheid. In zwembad de Vlaskoel, Sportlaan 4 te Tubbergen, volgt wekelijks een groep van 11 enthousiaste dames en heren op donderdagochtend om 10.45 uur een uur therapeutisch zwemmen in een verwarmd zwembad. Er is nog plaats voor extra deelnemers. U wordt van harte uitgenodigd om een gratis proefles te komen volgen.

Therapiezwemmen in een verwarmd zwembad kan voor mensen met rugklachten of andere klachten aan het bewegingsapparaat een positieve bijdrage leveren aan hun gezondheid en welzijn. Het warme water zorgt namelijk voor een ontspannen gevoel en kan (spier)pijn en spanning verminderen. Bovendien biedt het water een veilige omgeving om te bewegen en te werken aan de fysieke conditie.

Door de opwaartse kracht van het water wordt het lichaam namelijk minder belast, wat kan helpen om de pijn en de druk op de gewrichten te verminderen. Bovendien zorgt de warmte van het water voor ontspanning van de spieren, wat kan helpen om stijfheid en pijn te verminderen.Zo kan er gewerkt worden aan het versterken van spieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het vergroten van de algehele fitheid.

Daarnaast kan therapiezwemmen ook een belangrijke sociale functie hebben. Door samen te zwemmen en oefeningen te doen in een groep, kunnen mensen elkaar steunen en aanmoedigen.

Kortom, therapiezwemmen in een verwarmd zwembad kan niet alleen helpen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, maar ook bij het bevorderen van sociale interactie, ontspanning en mentaal welzijn.

Naast zwemtherapie worden jaarlijks een aantal leuke activiteiten voor de leden georganiseerd, zoals high tea, bingo, etc. De groep in Tubbergen is zelf ook zeer actief en drinkt na het zwemmen vaak samen nog een kopje koffie, organiseert een Paas- en Kerstbrunch, en andere leuke dingen.

Het therapiezwemmen wordt begeleid door deskundige instructeurs, deelnemers kunnen er zeker van zijn dat ze een veilige en effectieve therapie krijgen die gericht is op hun specifieke behoeften. Het therapeutisch zwemmen wordt in verschillende zwembaden georganiseerd door de Vereniging van Rugpatiënten Overijssel.

De vereniging organiseert therapiezwemmen in Oldenzaal, Losser, Borne en Tubbergen.In Zwembad De Vlaskoel in Tubbergen is nog plaats voor nieuwe leden in de donderdagochtend groep. De eerste (proef)les is gratis. 

Belangstellenden kunnen zich hiervoor telefonisch aanmelden bij het secretariaat van de Vereniging van Rugpatiënten Overijssel, 0541-363636 of mailen naar info@rugpatientenoverijssel.nl Voor verdere informatie zie de website rugpatientenoverijssel.nl