Sport & Vrijetijd

Tennisvereniging Luctor et Emergo viert 125 jarig bestaan

ALMELO - Het tennisjaar 2023 staat voor ATV luctor et Emergo in het teken van het 125-jarig jubileum. Ze hebben daarvoor een enthousiaste jubileumcommissie opgericht. Zowel jong als wat ouder, maken deel uit van deze commissie.  Er staan allerlei feestelijke activiteiten gepland.

Luctor et Emergo is in 1898 opgericht. Ze zijn daarmee één van de tien oudste tennisverenigingen van Nederland. Zelfs de KNLTB is nog later in het leven geroepen. De club is gevestigd aan de Willem de Clercqstraat in Almelo. Ze hebben 8 gravelbanen en baan 9 is de kantine. Momenteel schommelt het ledenaantal rond de 550 leden.

Op 1 mei vorig jaar heeft Gert Catsburg het voorzitterschap overgenomen van Henk Nij Bijvank. 'In coronatijd liep bij veel verenigingen het ledenaantal flink terug. Bij ons was dat niet zo, met veel regels er om heen kon er vrijwel steeds gespeeld worden', geeft Gert Catsburg aan, die ondertussen als lid ongeveer 16 jaar aan de club verbonden is. De vereniging kent inmiddels ook een nieuw  clublogo.

De oud-voorzitter Henk Nij Bijvank kent de club al jaren. Hij was 25 jaar geleden voorzitter van de club en nu heeft hij met al zijn ervaring de taak van voorzitter van de jubileumcommissie op zich genomen. Destijds bij het 100-jarig bestaan werd de club onderscheiden met de Stadspenning.

'We willen het allemaal niet te officieel en de feestelijkheden zijn vooral voor de leden', geeft Henk Nij Bijvank aan. Zo is er een openingstoernooi op 1 april, geen grap, aangekleed met feestelijkheden Voor 10 en 11 juni staan een feestweekend gepland, met een feestavond waarvoor naast leden ook de gemeente, sportraad en ook sponsoren zijn uitgenodigd. Aansluitend is er een dag later een antikater toernooi voor de leden met allerlei hapjes. Op 23 september wordt het 125 toernooi gespeeld. De vier deelnemers die op de baan staan horen samen 125 jaar of ouder te zijn. 'Er zijn koppels die samen zeker wel aan het dubbele komen', geeft Henk lachend aan.

Daarnaast staat de gewone competitie en de gebruikelijke toernooien ook een beetje in het teken van het 125- jarig bestaan. Wil je nog meer informatie en hoe je aan deze feestelijke toernooien kunt deelnemen, ga dan naar de website www.luctortennis.nl