Sport & Vrijetijd

Schoolvoetbal op alle 4 sportparken

OLDENZAAL - Natuurlijk hoopte de organisatie op een zonovergoten dag eind maart voor het schoolvoetbaltoernooi waar ze al 3 jaar naar uit kijkt. Want de vorige editie in 2022, gepland op 1 april, werd gecanceld door een dik pak sneeuw die de velden bedekte die dag. Zo’n dag werd het gelukkig niet. Het was ideaal voetbalweer met een aangenaam temperatuurtje en een enkel buitje.

Voor het eerst in de geschiedenis van het schoolvoetbal staken de 4 voetbalclubs, Berghuizen, VV Oldenzaal, VV De Esch en Quick’20, de handen ineen. Een unieke samenwerking waardoor op alle parken tegelijkertijd het schoolvoetbal zich afspeelde.

In samenspraak met de vakgroep bewegingsonderwijs en stg BoesCoolFit is bedacht om het Oldenzaalse schoolvoetbaltoernooi af te wikkelen op één middag met een zo’n groot mogelijke deelname.

In alle 4 categorieën, mix groep 5-6, mix groep 7-8, meiden groep 5-8 en mix prestatie, was de belangstelling om mee te doen enorm.

Iedereen kon voetballen op haar of zijn eigen niveau. Zowel prestatief als recreatief.

Ruim 75 voetbalteams, zo’n 800 spelertjes, gingen met elkaar de strijd aan.

Voor een aantal kinderen en begeleiders was het aanvankelijk even wennen. Voor de groepen 5-6 waren er namelijk geen scheidsrechters. De kinderen werden begeleid door hun eigen begeleider die er vanaf de zijkant op toezag dat de kinderen zich aan regels en afspraken hielden zoals dat ook bij de jongste jeugd binnen de voetballerij gebruikelijk is. Kinderen dus zelf verantwoordelijk maken voor hun eigen spelplezier.

Bij de groepen 7-8, waarbij in 2 poules werd gestreden om het oldenzaalse scholenkampioenschap, was wel een scheidsrechter actief om het verloop van de duels te begeleiden.

Hoewel een aantal van deze scheidsrechters niet waren komen opdagen, was er sprake van een zeer sportief wedstrijdverloop.

Voor alle recreatieve teams was er na afloop een beker en voor elke deelnemer van het toernooi een vaantje. De COOP De Essen had voor elk kind 2 stukken fruit klaargelegd en de voetbalclubs, verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi, regelden voor elke deelnemer na afloop een bekertje ranja.