Sport & Vrijetijd

Samenwerkingsverband regionale atletiektalenten SISU Almelo, AC TION en MPM Hengelo

RTC Atletiek Oost gaat naast Enschede en Almelo nu ook trainen in Hengelo

ALMELO - ’Hengelo Atletiekstad’ is al jaren de bekende slogan met name vanwege de FBK Games. ”We zijn dan ook blij dat we deze mooie regio samenwerking kunnen melden!”, aldus RTC Atletiek Oost. 

Het RTC Atletiek Oost startte vanuit AC TION te Enschede zeven jaar geleden met vijftien à twintig talentvolle atleten. Inmiddels is er een staf van zeven trainers en zijn ze met ruim veertig atleten. Er is reeds een succesvol samenwerkingsverband met AAV SISU op de baan in Almelo. De Hengelose uitbreiding gaat vanaf de zomer in op de dinsdagavond voor de RTC-atleten met een top profiel en/of internationale status of vanuit MPM geselecteerd. Met het toevoegen van het prachtige FBK stadion van MPM Hengelo is er een unieke situatie: RTC-atleten kunnen meerdere trainingen per week draaien, deels bij de eigen vereniging en met eigen trainers plus aanvullende trainingen bij het RTC roterend over de drie grote Twentse steden.

Bij RTC Oost trainen atleten van diverse verenigingen uit Twente met elkaar zodat ze samen aan verbetering van hun skills kunnen werken. Om meer samenwerking met andere atletiekverenigingen te krijgen hebben RTC-coaches Rik Hardon en Robin Roelink de handen ineengeslagen om RTC-trainingen verder uit te breiden. Met als doel van alle RTC-trainers om de talenten, de samenwerkende trainers en de hele atletieksport in Twente samen naar een hoger podium te brengen is met ondersteuning van het bestuur van TION, SISU en MPM voor deze samenwerking gekozen.

Dat in het oosten van het land toppers wonen mag wel duidelijk zijn als onder meer tweevoudig nationaal verspringkampioen Jory Davids, meervoudig Nederlands kampioen 400 horden en EK- +WK-deelnemer Jermaine Kleine, regerend nationaal jeugdkampioene meerkamp en EK-deelneemster Ruby Jansen, nationaal kampioene hinkstapspringen Lynn Keijser of nationaal recordhoudster Marleen Baas aan deze trainingen deelnemen. Dit zijn slechts een aantal toppers uit onze regio. Met atleten uit onder andere Eibergen, Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Almelo is spreiding van de trainingen bij diverse verenigingen een unieke situatie binnen de Nederlandse atletiek. Daarnaast kan de aanstormende jeugd kijken en ervaren hoe het is om samen met toppers op dezelfde baan te trainen. Zo wordt de topsport bij de jeugd gebracht!

Uw reactie