Sport & Vrijetijd

Nationale Diabetes Challenge start ook in Almelo
Wandel ook mee!

ALMELO -  Almelo doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023. Vanaf 17 april wandelt Sportbedrijf Almelo elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen. De wandelingen staan in het teken van bewegen, gezondheid en bovenal gezelligheid. Ook als je geen diabetes hebt maar wel wilt werken aan je gezondheid ben je van harte welkom.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook nog gezellig.

Start wandelingen

Op maandag 17 april om 18.30 uur start de eerste wandeling van de groep in het Beeklustpark. Op donderdag 20 april om 13.30 uur start de eerste wandeling van de groep bij Het Sportpark. Ze houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen ze voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

Ze sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 16 september in Tilburg.

Meer weten?

Op dinsdag 11 april om 19.00 uur organiseert Sportbedrijf Almelo een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de IISPA, Stadionlaan 60 in Almelo. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar wandelen@sportbedrijfalmelo.nl of te bellen naar 0659834158.