Sport & Vrijetijd

Meer dan 200 ‘Mooslopers’ openen nieuwe jaar bij TVC ’28

TUBBERGEN - Van enthousiaste kleine kaboutertjes en bloedfanatieke jongeren tot aan doorgewinterde senioren; onlangs liep Tubbergen massaal uit voor de jaarlijkse Moosloop van TVC ’28. De Moosloop is een sportieve krachtmeting voor leden én niet-leden van de voetbalvereniging. Bij 9 verschillende categorieën liepen sporters zich de benen uit het lijf. De beloning: eeuwige roem en een bord dampende stamppot Moos met worst en mosterd bij binnenkomst.

Er was dit jaar weer veel publiek, die gezellig samenkwamen op het verwarde winterterras voor de kantine. Onder het genot van oliebollen, glühwein, chocolademelk en natuurlijk koffie kon menigeen zich hier goed vertoeven. De route van 4 kilometer was opgesteld langs het standbeeld Dr. Schaepman. En de deelnemers van de 8km mochten ‘Credo Pugno’ 2x passeren. Dit jaar was er wederom een wandelroute uitgezet. Ook daar maakten veel enthousiastelingen gebruik van.

Nieuwjaarsreceptie 2023 TVC ‘28

Voorzitter Henk Wessels benoemd als eerste de prachtige prestaties van de prestatieve teams: TVC 1 Herbstmeister in de 1e klasse en kansrijk voor promotie. TVC 2 ook herbstmeister en ongeslagen in hoofdklasse en won 2e kerstdag het RSS Midwinter Futsaltoernooi en was daarmee de beste in de gemeente Tubbergen. Complimenten naar TVC 3 dat na de promotie van vorig jaar in de top meedraait in de 1e klasse. TVC JO 19-1 is kampioen geworden in de 4e divisie met grote clubs als Excelsior 31, IJVV en Rohda Raalte en gaat promoveren naar de derde divisie.

Ook de niet prestatieve teams en de vele jeugdteams zijn ontzettend belangrijk voor TVC ’28 en voor het dorp Tubbergen. Of het nou gaat om de vrijdagavond (35+), op zaterdag bij de jeugd of zondagochtend in alle vroegte, er wordt met plezier gevoetbald en dat is belangrijk. Het gaat bij TVC ’28 immers om plezier en prestatie.