Sport & Vrijetijd

Losserse Robbin dingt mee naar titel Miss Teen Overijssel

LOSSER - Ze is altijd met haar uiterlijk bezig, vroeger al en zou wel graag modellenwerk willen doen. De 16-jarige Robbin Klein Goldewijk uit Losser staat op 19 maart in Hardenberg in de finale van Miss Teen Overijssel, een beauty contest voor meiden onder de 18. Met de 21 andere deelnemers strijd ze om de titel van mooiste van Overijssel.

Een tijd geleden werd Robbin benaderd door een oud-winnares. “Ik moest er wel over nadenken of deelname aan zoiets wel mijn ding zou zijn. Uiteindelijk heb ik me aangemeld, want het leek me toch wel heel leuk,” zegt ze erover. En het gaat niet alleen om het uiterlijk voegt de leerling van 4HAVO aan het TCC Locatie Lyceumstraat in Oldenzaal eraan toe. “Wat ik graag wil overbrengen is dat iedereen uniek is op zijn of haar eigen manier. Je moet jezelf vooral niet vergelijken met het beeld dat velen van zichzelf laten zien op sociale media, want dat klopt vaak niet. Het is belangrijk dat je je lekker in je vel voelt en je niet aantrekt wat anderen van je vinden.”

Niet op dieet

Bijna ieder weekend is Robbin wel bezig ter voorbereiding op de finale. Ze sport, doet een catwalktraining, heeft fotoshoots. “Ik moet veel oefenen: hoe moet je lopen, het beste poseren en dansen,” legt ze uit, “Ik ben niet specifiek op een dieet, ik eet ook niet minder ofzo, maar ik let wel een beetje op m’n eten, want ik wil er in de bikinironde wel goed uitzien.” Is dat voldoende is om later in het jaar mee te mogen dingen naar de titel van Miss Nederland? “Ik hoop wel hoog te eindigen of liever natuurlijk te winnen, maar ik kan het niet voorspellen. Er doen heel veel mooie meiden mee en eigenlijk gun ik iedereen de overwinning.” 

Stemmen op Robbin kan door een bericht te sturen naar 3010: poll overijssel robbin (€ 1,10 per ontvangen bericht). Meer informatie is te vinden op de website : www.missbeautyofthenetherlands.com

(Fotografie: Roy Froma)