Sport & Vrijetijd

Loopgroep Dionysos on tour

DENEKAMP - Voor ruim 20 lopers van Dionysos begon de zaterdag van 5 november vroeg. Al om 05:30 uur vertrok de bus met atleten vanuit Denekamp naar Harlingen. Daar wachtte de boot om verder af te reizen naar het mooie Terschelling. Een uur later zetten de lopers, getooid in speciaal voor de gelegenheid gemaakte hoodies, voet aan wal.

Tijd om rustig op het eiland te acclimatiseren was de meesten niet gegund. Direct na aankomst een kleine voettocht naar hostel Stay Okay, spullen afgeven, omkleden en door naar de start. De eerste lopers deden namelijk direct op zaterdag mee aan de zogenaamde Kleine Berenloop met afstanden van respectievelijk 5 en 10 kilometer. Alle Dionysossers liepen een puike race en genoten tegelijk met volle teugen van de prachtige omgeving. Aan aanmoedigingen geen gebrek. Langs de kant stonden talloze toeschouwers te klappen en te joelen. Daaronder natuurlijk ook de lopers van Dionysos die de volgende dag aan de halve marathon mee zouden doen.

Na een lekker douche, chillen in de lounge, smaakten het pasta buffet en de eerste biertjes opperbest. De meeste halve marathonlopers zochten die avond iets eerder hun nestje op.

De kleine Berenlopers zorgden ervoor dat de horeca op Terschelling zich niet hoefde te beklagen.

Zondag: de halve marathon

Na een voor sommigen iets te kort nachtje, startte de dag met een gezamenlijk ontbijt. Een stukje inlopen waarna de Grote Berenlopers zich om half 12 richting de start begaven. Ruim 3000 lopers verzamelden zich daar om mee te doen aan de halve marathon.

Toen het startschot eenmaal had geklonken, rende de massa in de richting van het hostel dat op een kleine drie kilometer van de start lag. De deelnemers van Dionysos werden daar grandioos aangemoedigd door de collega´s die de vorige dag de kortere afstanden hadden volbracht. Kosten noch moeite waren gespaard en er was zelfs een als verrassing een prachtig spandoek gemaakt.

De lopers liepen in gezwinde spoed door. De aanmoedigers hadden fietsen geregeld en begaven zich, door de regen, naar de duinen. De halve marathonlopers legden intussen drie zware kilometers af over het natte strand. Nadat ze het duin opkwamen om aan het laatste deel van de race te beginnen, werden ze daar weer toegejuicht door enthousiaste clubgenoten. Een grote stimulans! Binnen twee uur waren alle 8 lopers van Dionysos binnen. Een prachtige prestatie in deze zware omstandigheden.

Na een zeer gezellige busreis kwam de groep om 20.00 uur weer aan in Denekamp. Wat een gezelligheid, wat een plezier, wat een geweldig weekend! Zo bleek maar weer: Een echte Dionysosser is een hardloper met doelen maar ook iemand die van heel veel gezelligheid houdt!

Of, zoals op de hoodies viel te lezen: De beer is lös bie Dionysos!

Meetrainen

Denk jij, dat lijkt mij ook wel wat? Of heb je gewoon zin om af en toe in een groep en onder professionele begeleiding te lopen? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen op maandag of woensdag om 19.00 uur, vertrek bij de Dorper Esch. Voor meer info zie dionysosdenekamp.nl of bel Arjan, 06-51049360.