Sport & Vrijetijd

Lönsberg Klim Classic

OLDENZAAL - De liefhebbers van klimwerk komen op 28 mei (eerste Pinksterdag) aan hun trekken, want dan organiseert OWC deze Klimtoertocht in het grensgebied met Duitsland. Er kan uit drie afstanden gekozen worden, namelijk 85, 110 en 135 kilometer. De toertocht gaat via autoluwe binnenwegen over de Tankenberg naar Denekamp, Lattrop richting de grens bij Lage en de Lönsberg.

Foto renners OWC: Kees Tetteroo

Bij Blekkers Hofcafé is een pauzeplaats ingericht. Hier splitst de route zich.

De 85 kilometer gaat, over de Lönsberg met zijn bekende uitkijktoren, weer terug naar Nederland en via Vasse, Ootmarsum (waar een klim uit het parcours van het NK voor professionals in de route is opgenomen) en Weerselo terug naar Oldenzaal.

De 110 en 135 kilometer toerfietsters maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn fraaie vergezichten. Zij komen weer terug bij de pauzeplaats en rijden dan dezelfde route als de 85 kilometerfietsers naar Oldenzaal.

Van deze toertocht is de 135 kilometer opgenomen in het ‘Brevet des Cyclistes’. Dus spaar je voor het klimbrevet, dan verdien je hier na hard werken twee sterren.

De 85 kilometerroute is met pijlen en verwijzingsborden uitgezet, de 110- en 135 kilometer is van de pauzeplaats Blekkers Hofcafé alleen verder te rijden op GPX.

De gevaarlijke punten op de route worden op de route met borden duidelijk weergegeven. Bij de start is een kaart beschikbaar waarop deze gevaarlijke plekken zijn gemarkeerd.

Een materiaalwagen is beschikbaar en op de start- en pauzeplaats is EHBO aanwezig. In het clubgebouw kan gebruik gemaakt worden van douche en toilet.

Tijdens de tocht wordt er gezorgd voor de nodige versnaperingen en na afloop kan er bij het clubgebouw iets hartigs van de barbecue genuttigd worden.

De Lönsberg Klim Classic heeft van de NTFU het predikaat ‘Extra goed geregeld’ gekregen.

De startplaat is clubhuis Surplace, Oude Almeloseweg 1 te Oldenzaal, tel. 0541-511383. De pauzeplaats is bij Blekkers Hofcafé, Am Feriengebiet 5, 49843 te Uelsen, tel. 0049-5942 989377. De starttijden zijn voor de 135 kilometer van 8.00 tot 9.00 uur en de 85 en 110 kilometer vanaf 8.00 tot 10.00 uur. De kosten bij voorinschrijving zijn € 5,00 voor NTFU-leden en € 7,00 voor niet-leden. Voor daginschrijvers zijn de kosten € 6,00 voor NTFU-leden en € 8,00 voor niet-leden. Inschrijven met Scan&Go.