Sport & Vrijetijd

Jur Loohuis derde van Nederland tijdens motocross te Delfzijl

LOSSER - De zevenjarige Jur Loohuis uit Losser is afgelopen weekend derde geworden in de nationale DMX competitie motocross. Deze wedstrijd werd gehouden in Delfzijl als afsluiting van een lang seizoen.

Dit jaar heeft Jur voor het eerst meegestreden in de Noordelijke DMX competitie motocross in de 50cc. In deze klasse rijden jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 5 t/m 9 jaar. De competitie bestond dit jaar uit tien wedstrijden, allen bestaande uit een tijdtraining en twee manches waarin de punten worden verdeeld. De noordelijke competitie wordt verreden in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland. De eerste wedstijd in april werd hierbij zelfs verreden op Texel.

Ondanks dat het Jur zijn eerste seizoen was, waren de resultaten boven verwachting. Jur heeft enkel de eerste wedstrijd op Texel geen podium gereden (vierde en vijfe), in de overige wedstrijden werden telkens podiumposities behaald. In totaal heeft Jur zes manches op naam geschreven, wat voldoende was voor het kampioenschap 2023!

Afgelopen zaterdag 7 oktober vond de nationale finale plaats, welke werd verreden op het circuit van MC Delfcross te Delfzijl. Hierin namen de best geplaatste rijders uit de competitie Noord het op tegen de best geplaatste rijders uit de competitie Midden/Zuid. De wedstrijd werd verreden in zware omstandigheden, omdat het de dagen ervoor veel heeft geregend in Delfzijl. Jur wist zich goed aan te passen aan de lastige omstandigheden en zette een vierde tijd neer in de tijdtraining. In de manches eindige Jur als vierde en derde, wat resulteerde in een keurige derde plek in het nationale kampioenschap!

Het seizoen zit er nu bijna op. Op zondag 22 oktober rijdt Jur nog een wedstrijd tellend voor de Twentecup in Reutum (waarbij iedereen welkom is een kijkje te komen nemen). Volgend jaar zal Jur overstappen naar de zwaardere 65cc machine. De winter staat dus in het teken van trainen, om ook volgend jaar weer de strijd aan te kunnen gaan in de competitie.