Sport & Vrijetijd

Judoka’s zoeken vossen

LOSSER - Gelukkig kon de eerste grote activiteit van het jaar dit jaar wel doorgaan. De activiteitencommissie van Judo Losser had daarom alles uit de kast gehaald voor een wederom geslaagde versie van de jaarlijkse Vossenjacht in het centrum van Losser.

Dik 65 judoka’s, vrijwilligers en vossen kwamen naar Hotel Smit. Bij de start kreeg iedereen eerst een heerlijk bord patat met een lekkere snack. Daarna trokken de judoka’s in groepjes door het dorp. Gelachen werd als er weer een hele gekke vos was gevonden of als iemand een ludieke opmerking maakte. De groepen werden netjes begeleid door de oudere jeugd en senioren van Judo Losser. Al speurden ze het centrum af naar bijzondere personen verkleed als een bouwvakker, een piraat, een boer en een heuse dinosaurus. Na anderhalf uur zoeken had elk groepje de vossen gevonden en werd de uitslag bekend gemaakt onder het genot van een consumptie. “Een superactiviteit zit er op, zeker voor herhaling vatbaar en goed voor de onderlinge verbondenheid en de clubbinding”, aldus voorzitter Iris Nijmeijer.

Daan districtskampioen

Daan werd afgelopen zaterdag ongeslagen districtskampioen van Oost-Nederland in de klasse tot 38 kg. Daan won overtuigend zijn eerste twee partijen en ook in de finale was hij de sterkste. Hij kreeg een gouden medaille voor Districtskampioen-38 Oost Nederland tot 12 jaar.  Pieter kwam uit in de -27 in een poule van drie judoka's. Zijn tegenstanders waren nog een maatje te groot, beide partijen werden verloren. Maar met drie in de poule mocht hij de bronzen medaille ophalen in de -27.

Mischa wist twee van zijn vier partijen te winnen en eindigde daar mee op een vijfde plaats in een poule van 17. Goede resultaten waaruit blijkt dat de jongste jeugd de aansluiting met het district heeft gevonden.