Sport & Vrijetijd

Jubilerende Modelvliegclub Ikarus haalt NK wedstrijd rc parachute naar Geesteren

TUBBERGEN / GEESTEREN - Voor het eerst in het bestaan van Ikarus is de modelvliegclub gastheer voor een wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap rc parachute. Het decor voor de vierde NK wedstrijd is het veld van Ikarus aan de Lange Akkersweg in Geesteren. Publiek is zondag 30 juni van harte om het spektakel vanaf 10.00 uur te komen aanschouwen. 

De NK wedstrijd valt precies in het jubileumjaar van Modelvliegclub Ikarus die in 1974 werd opgericht door een aantal hobbyisten. Hoewel de club officieel uit Tubbergen komt, hebben de leden een eigen ‘vliegveld’ met een clubhuis aan de Lange Akkersweg in Geesteren. De grond wordt gehuurd van de gemeente.

Mooie locatie

Vanwege het 50-jarig bestaan hoopten de Ikarus-leden een NK wedstrijd rc (radio control) parachute naar Geesteren te kunnen krijgen. Dat is gelukt. “Wat waarschijnlijk de doorslag gaf, is de demo die we vorig jaar hielden”, vertelt Han Daniëls, bestuurslid bij Ikarus. “Deelnemers en aanwezigen vonden ons vliegveld een mooie locatie. Ook de gemoedelijke ontvangst en prettige sfeer werden geprezen.”

Landen op de middenstip

De vierde NK wedstrijd telt 25 deelnemers. Zij bevestigen zogeheten parapoppen onder daarvoor geschikte modelvliegtuigen. “De bedoeling is om de poppen te laten landen op de middenstip in het veld binnen een cirkel met een doorsnede van tien meter”, informeert Daniëls,. “De poppen worden gedropt vanaf 300 meter hoogte. Hoe dichter ze landen bij de middenstip, hoe meer punten er worden behaald.”

Zelf proberen? Dat kan bij Ikarus

Het evenement is zondag 30 juni vrij toegankelijk voor publiek. Wie interesse heeft om zelf de sport eens te proberen is bij Ikarus aan het juiste adres. Daniëls: “Bij onze club is het mogelijk om het modelvliegen te leren. We beschikken namelijk over twee lestoestellen die beschikken over dubbele bediening, een leraar-leerling systeem. Behulpzaamheid en natuurlijk gezelligheid staan hoog in het vaandel binnen Modelvliegclub Ikarus.”

Het gouden jubileum wordt begin september gevierd met een vliegmiddag en een barbecue voor de leden, partners en enkele noabers.

Op de foto ziet u rc parachute piloot Geert Wouters tijdens de demo vorig jaar in Geesteren.

Meer informatie is te vinden op de website: mvcikarus.nl