Sport & Vrijetijd

Jos Dijkhuis triomfator van het eerste huisdamtoernooi

ALMELO - Het eerste huisdamtoernooi van deze eeuw, gehouden op 22 april, was een mengeling van jeugd en ouderen. De laatste categorie bestond uit deelnemers van Oald Stars AVC Heracles. Dat deze heren beslag legden op de plaatsen twee, drie, vier en vijf is misschien logisch omdat zij al enkele keren hebben kunnen oefenen met de huidige damkampioen van Almelo. Toch konden de jongeren, variërend in leeftijd van 12 tot 14 jaar, nu al een aardig potje dammen. 

Voor een kenner van het damspel is het interessant om naar dergelijke wedstrijden te kijken, aangezien je combinatiemogelijkheden te zien krijgt die je bij geschoolde dammers nooit ziet. De huisdammers spelen oorspronkelijk, onbevangen, onvoorspelbaar en ongepolijst. Eigenlijk is het amusement. Eén ding is zeker: de deelnemers hebben genoten.

Tweede werd Jan Wolthuis. Alleen zijn partij tegen de latere kampioen ging (onnodig?) verloren. De derde plaats was voor Wim Meulman. In de vierde ronde was hij degene die een punt pakte tegen de latere kampioen, Jos Dijkhuis.

Het moet wel raar lopen als er in het nieuwe seizoen niet wederom een toernooi zal zijn voor beginners, nieuwelingen en andere huisdammers.