Sport & Vrijetijd

Jeu de boule vereniging De Acehof Boulers verwelkomt 50e lid

TUBBERGEN – Evenals zovele maandagen kwamen de leden van jeu de boules vereniging De Acehof Boulers maandag 20 maart bijeen om er op de zeven banen tegen elkaar te spelen. Deze middag kreeg echter een feestelijk tintje. Met Willy Oosterloo verwelkomde de club haar 50e lid en overhandigde hem een attentie. De komende tijd trainen de spelers voor de Noordoost Twente Cup (NOTC) die in april van start gaat.

Van tennis naar jeu de boules

De Tubbergse jeu de boulesvereniging is een onderdeel van Tennisvereniging de Acehof. De jeu de boulers openden op het tennisterrein in 2017 vier jeu de boules banen. “Het idee voor de jeu de boules vereniging ontstond uit het seniorentennis op woensdag”, blikt Wim Heuck van De Acehof Boulers terug. “De jeu de boulesbanen bij Zwembad de Vlaskoel verplaatsten we naar TV de Acehof. Daar begonnen we met een groep van twaalf spelers.”

Dagwinnaar krijgt applaus

Inmiddels kan er op zeven banen gespeeld worden en telt de club sinds kort 50 leden. Het 50e lid is Willy Oosterloo. De Tubbergenaar werd afgelopen maandag in het zonnetje gezet tijdens de wekelijkse speelmiddag. Medeoprichter Frans Draaijer deed een woordje waarna de wedstrijden buiten werden hervat. Van een interne competitie is echter geen sprake. “We houden de punten ’s middags wel bij”, legt Wim Hueck uit. “Daar komt uiteraard een dagwinnaar uit. De prijs? Een warm applaus”, zegt hij lachend.

Tweede editie NOTC in aantocht

Het is wekelijks een gezellige bedoening op en rond de jeu de boulesbanen die daardoor doorlopend in gebruik zijn. “Het mooiste is om te spelen in doubletten, dus twee tegen twee”, licht Hueck toe. “Maar als het druk is, wordt dat lastig. Het zou fijn zijn als we er in de toekomst een baan bij konden krijgen.”

De clubleden zijn blij om weer te kunnen spelen na een lange coronaperiode. Zij kijken dan ook uit naar de tweede editie van de NOTC, de Noordoost Twente Cup. Deze werd vorig jaar voor het ’t eerst gehouden in Rossum. De wedstrijden gaan in april van start. Het is de bedoeling dat er vervolgens elke maand een wedstrijd gespeeld wordt tot de finale, die op 16 september plaatsvindt in Oldenzaal.